RECEPT S INSTAGRAMA

Obožavamo pečenu piletinu s hrskavom koricom i zato smo od nje napravili ovaj genijalan namaz

 Lidija Lončarić/
Testirali smo recept chefa Thomasa Strakera i dobili maslac koji je naš doručak preokrenuo naglavačke

Društvene su mreže prepune recepata i, dok nas od većine najčešće zaboli glava, povremeno naletimo i na kakav dragulj koji nas istog časa zaintrigira i natjera da se bacimo na posao. Jedan takav pronašli smo na Instagram profilu chefa Thomasa Strakera. U moru ideja kako od maslaca napraviti namaz od kojeg cure sline, Thomas je podijelio i recept za maslac s pilećom kožicom. Kako gotovo svakog vikenda na štednjaku kuhamo pileću juhu, ovog smo puta odstranili kožu s mesa, dobro je očistili i odlučili slijediti upute s Instagrama.

Thomas Straker u kratkom videu pojašnjava kako se kožica najprije peče dobro pritisnuta kako bi ostala tanka i hrskava, potom se ubacuje u blender i povezuje s maslacem i začinima po želji. Mi smo je pekli dok nije postala hrskava, otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva, nasjeckali i ubacili u posudu od štapnog miksera. Umjesto začina koje koristi Straker, dodali smo tek jednu poveću sušenu rajčicu i sol. Ubacili smo i 4-5 žlica maslaca sobne temperature pa sve zajedno izblendali. Ako imate slabiji mikser, svakako najprije usitnite ili čak ručno nasjeckajte kožicu i sušenu rajčicu te ih potom dodatno miksajte s maslacem.

image
Lidija Lončarić/

Za ovo jelo neće vam trebati previše kože, dovoljno će biti nekoliko komadića koje ste skinuli s prsa ili zabataka, a dio pečene, hrskave kožice svakako sačuvajte kako biste njome posipali namaz prije posluživanja.

Na kraju jednostavno sve zajedno prebacite u staklenku, poklopite i koristite po potrebi. Ovako pripremljen namaz bit će idealan na toplom tostiranom kruhu, a mi smo ga isprobali i kao dio grilled cheese sendviča i, priznat ćemo vam, dobili sasvim jednu novu razinu uživanja u toplom sendviču. Poslužiti ga možete i uz grilano ili povrće kuhano na pari.

image
Lidija Lončarić/

Kada usavršite pripremu namaza od pileće kožice, svakako pogledajte i druge video recepte Thomasa Strakera, posebice seriju "All things butter".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:57