KAKO DO NAJBOLJIH ULJA?

OBOŽAVATE DOBRA MASLINOVA ULJA? EVO NEŠTO ZA VAS! Aplikacija koja će vam pomoći pronaći najbolja na svijetu, a na popisu su i hrvatska!

 Srecko Niketic / CROPIX
Svake godine kada se otkriju rezultati Svjetskog natjecanja za maslinovo ulje NYIOOC, započinje lov na pobjedničke etikete

Mnoga nagrađena ekstra djevičanska maslinova ulja mogu se naći na Best Olive Oils Marketplace što je zapravo webshop nagrađenih ulja koja su dostupna za kupovinu u SAD-u. Od hrvatskih ulja na popisu je Zlatna Šoltanka. Podsjetimo kako je u svibnju ove godine upravo spomenuto hrvatsko ulje proglašeno najboljim u svojoj kategoriji među 903 uzorka iz 26 zemalja, a o čemu smo i pisali.

Za one koji ne žele naručivati putem interneta, žive izvan SAD-a i jednostavno žele kupiti maslinovo ulje od lokalnog proizvođača, pronalaženje najboljih etiketa maslinovih ulja na svijetu može se činiti kao da traže iglu u plastu sijena. Na tom popisu su ulja desetak hrvatskih proizvođača kao što su Clai, Agrolaguna, Chiavalon, Stancija St. Antonio, OPG Perica Tomislav, Škabe, OPG Ivica Vlatković, Monte Rosso, Brist, Milan Licul, Belića, Kozlovića i drugih...

Vodnjan, 190417.
Sandi Chiavalon proizvodjac maslonova ulja iz Vodnjana objesniko je koliko je potrebno rada i ulaganja da bi se moglo zivjeti sam od uzgoja i proizvodnje maslinova ulja. Na fotografiji stablo masline.
Foto: Srecko Niketic/ CROPIX
Srecko Niketic / CROPIX

NYIOOC je ovaj tjedan predstavio beta verziju svoje Best Olive Oils Retail aplikacije koja će ljudima pomoći da pronađu nagrađivane marke maslinovog ulja na maloprodajnim mjestima u svojoj blizini. Trgovci se mogu prijaviti u aplikaciju kako bi odabrali nagrađivane marke, a proizvođači mogu provjeriti gdje se prodaju njihova ulja. Geolokacija pomaže korisnicima u potrazi za pobjednicima u blizini, a od hrvatskih ulja za sada se može pronaći istarsko ulje Škabe.

Curtis Cord rekao je za Olive Oil Times da je aplikacija još jedan važan korak u konačnoj misiji NYIOOC-a. "Uvijek smo u potrazi za novim načinima kako izvrsne proizvode ubaciti u kuhinje gdje zaslužuju biti", rekao je predsjednik NYIOOC-a. "Aplikacija za maloprodaju još je jedan alat koji pomaže potrošačima da pronađu i kupuju sjajna maslinova ulja."

Cord je dodao kako je aplikacija u stanju aktivnog razvoja budući da proizvođači i trgovci upravo dodaju svoje etikete. Uvest će se nove značajke poput korisničkih recenzija, komentara i mobilne aplikacije s obavijestima dobitnika nagrada koji se nalaze u neposrednoj blizini korisnika.

"Nagrađivana maslinova ulja su pravi nebrušeni dijamanti", rekao je Cord. „Ljudi trebaju pomoć u pronalaženju visokokvalitetnih etiketa, a ove izuzetne proizvođače treba pronaći.“

Što se tiče ponude hrvatskih ulja, ona zaista jako dobro kotiraju na top listama svjetskog natjecanja maslinovih ulja NYIOOC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:25