BRŽE NE MOŽE

Od tortilja nastaju genijalni smotuljci, sendviči pa čak i pizza, ovo je naših 7 slasnih favorita

 Rez-art
Svestrane tortilje odlična su zamjena za kruh i uz ovih sedam sjajnih ideja mogle bi postati vaš omiljeni ručak

Uz klasične smotuljke s piletinom ili mljevenim mesom, tortilje smo ovog puta odlučili pretvoriti u slasne zalogaje kojima je tako teško odoljeti. Pripremite raskošan sendvič za doručak, okušajte se u pripremi brze pizze ili lazanja ili ih poslužite kao slatki snack usred dana. Imamo sedam drugačijih ideja!

RECEPT ZA KUKURUZNE TORTILJE

Apsolutni favorit - zapečene tortilje

Sve što sadrži kvalitetno i ukusno punjenje te dobru dozu sira, automatski privlači našu pažnju. Tako je bilo i s ovim slasnim zapečenim tortiljama. Nakon što smo ih napunili bogatim nadjevom od mesa, graha i kukuruza, još smo ih kratko ubacili u pećnicu kako bi poprimile hrskavu koricu. Nestrpljivi ih mogu poslužiti same, a dobra ideja za one nešto strpljivije bit će dodatak finog umaka na bazi grčkog jogurta ili svježe lisnate salate.

Kada su u pitanju punjenja, naravno, samo nebo je granica pa se tamo možete poigrati mesnim i vege kombinacijama, dodati i oduzeti sastojke, a u kombinaciju možete ubaciti čak i komadiće tune. Dobra zamjena za grah bit će slanutak, a umjesto piletine, u kombinaciju uvijek možete ubaciti mljeveno meso po želji.

ZAPEČENE TORTILJE

image
Berislava Picek/cropix/

Quesadille sa sirom. Puno sira.

Za one dane kada nam se baš ništa ne da i u obzir dolazi samo brzi ručak, quesadille spašavaju stvar. Priprema ne može biti jednostavnija. Na vatru stavite tavu, na tavu stavite tortilju pa je nadjenite dodacima po želji. To mogu biti ostaci pečenja ili povrće po želji, a jedini sastojak koji nikako ne biste smjeli preskočiti je sir. I to puno sira. Kada ste završili s nadjevom, tortilju jednostavno preklopite drugom tortiljom, sve zajedno pažljivo preokrenite, pecite dok se sir ne otopi i ručak je gotov.

QUESADILLA S TUNOM

image
Etorres69


Salata u tortiljama za najbrži ručak

Kada pak na lijene dane poželite pojesti nešto ukusno, zasitno i zdravo, salata umotana u tortilje bit će odlična ideja. U zdjelu ubacite omiljeno povrće, grilana pileća prsa, tunu, dodajte kremasti svježi sir ili grčki jogurt i začine po želji pa sve zajedno umotajte u tortilju koju ste prethodno zagrijali na suhoj tavi. Priprema ručka nikad nije bila brža!

TORTILJA SA SALATOM OD PILETINE

TORTILJA SA SALATOM OD TUNE


Burrito – kompletan obrok u jednoj tortilji

Ne možete li zamisliti ručak bez mesa ili ribe i priloga, burrito bi mogao biti odličan odabir za vas. Potrebno je tek skuhati rižu, odabrati meso po želji, a zatim kombinaciji dodati dozu sira, povrća po želji i dobar umak. Sve zajedno slaže se u slojevima, zarola u tortilju i jede s nogu. Burrito je odličan izbor za dane kada nemate vremena za dugačke ručkove, ali i dobra ideja za gablec na poslu.

image
Rez-art

Tortilja lazanje - može li bolje?

Zaboravite na pripremu domaćeg tijesta i klasični nadjev pa se okušajte u pripremi tortilja lazanja. Između slojeva tortilja jednostavno posložite nadjev po želji, dodajte i bešamel te ribani sir za dozu kremoznosti pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 20 minuta. Nadjevom se možete zaigrati te ga napraviti u meksičkom stilu, no sasvim dobra opcija bit će i klasični ragu.

TORTILJA LAZANJE

image
David Pimborough


Najbrža pizza koju možete zamisliti

Vjerojatno ste se, baš kao i mi, našli u situaciji kada je želja za domaćom pizzom prevelika, a vremena za miješenje tijesta naprosto nema. U takvim situacijama, odlična ideja mogla bi biti brža i jednostavnija varijanta – tortilja pizza. Tortilju jednostavno stavite na ravnu plohu koja može u pećnicu, dodajte umak od rajčice i dodatke po želji pa na 5-10 minuta ubacite u pećnicu. U slučaju da vam ponestane vremena za pečenje, sasvim dobra opcija bit će i priprema na dobro zagrijanoj poklopljenoj tavi.

TORTILJA PIZZA

image
Dima_belokoni

Može i u slatkoj varijanti

Da su tortilje zbilja svestrane, dokaz je i naš recept za one s čokoladom i bananama. Za pripremu će vam trebati svega tri sastojka, a jednom kada ih isprobate, vjerujte, poželjet ćete im se vratiti. Kombinirati možete različite vrste voća, a čokoladni namaz možete zamijeniti i onim nešto zdravijim, od kikirikija ili drugih orašastih plodova. Dobra ideja bit će i otopljena tamna čokolada.

SLATKE TORTILJE

image
Moniquerodriguez

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:45