DRY JANUARY

Odlučili ste piti manje alkohola? Imamo nekoliko dobrih savjeta za pripremu bezalkoholnih koktela

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ukoliko se svrstavate među one kojima je novogodišnja odluka konzumirati manje alkohola, ovi savjeti mogli bi vam biti od koristi

Bez obzira uključuje li vaša novogodišnja odluka odmor od alkohola ili vam samo nedostaje ispijanje maštovitih osvježavajućih napitaka za stolovima omiljenih kafića, za vas smo pripremili nekoliko odličnih savjeta kako u dobrim okusima pitkih favorita uživati tako da u organizam ne unesete ni kap alkohola.

image
/Canva

Manje je više

Najbolji savjet kada je u pitanju priprema bilo kakvih napitaka kod kuće bit će onaj koji govori kako nije potrebno posjedovati nebrojeno mnogo različitih boca pića već tek nekoliko kvalitetnih. Želite li da vaši bezalkoholni kokteli budu jači i podsjećaju na one alkoholne, samo bez ikakvih posljedica, birajte kvalitetne sastojke s manje šećera, a ono što možete, pripremite sami. Primjerice, umjesto kupovine nepotrebnih sirupa, onaj samo po svom ukusu pripremite kod kuće. Također, umjesto umjetnih dodataka, razmislite o raznovrsnijoj kupovini citrusa i začina koji su stvoreni za dodatno podizanje okusa, a dobro je znati i kako, umjesto šećera, koristiti možete i med koji će vašem piću dati neku posve novu dimenziju. U slučaju da pretjerate, stvar uvijek možete spasiti limunovim sokom, limetom ili grejpom.

image
Marko Miscevic/Cropix

Pripremite začine

Dobra ideja bit će i dodatak začina koje možda nikada ne biste ubacili u svoj koktel pa svakako razmislite o kombinaciji omiljenog napitka i dimljene soli ili prstohvata kajenskog papra, čilija, svježeg ili đumbira u prahu.

Kvalitetna baza

Osim mjehuričastih napitaka kao što su, primjerice, ginger beer ili kombucha, kao bazu za koktel možete koristiti i dobar zeleni ili crni čaj, a sjajna ideja bit će i bezalkoholno pivo. Kao zamjena za vino u koktelima vam pak može poslužiti domaći ili kupovni nezaslađeni sok od grožđa, nara ili brusnice.

image
iStock

Ugođaj je pola posla

Kako bi iskustvo ispijanja bezalkoholnih koktela učinili još malo posebnijim, pažnju vrijedi obratiti i na samu prezentaciju. Pripremite kakvu lijepu čašu, dobru količinu leda, pridružite im i dodatke koje ćete ubaciti u čašu, a odlična ideja bit će i tematske grickalice ili tapasi. Koktele poslužite uz dobru glazbu i odmorite - od alkohola i svakodnevice.

PJENUŠAVI BEZALKOHOLNI KOKTEL S KOMBUCHOM I SOKOM OD NARA

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:05