DOBRA HRANA & JRE

Osvojite 2 mjesta na masterclassu posvećenom bijelom tartufu s ponajboljim hrvatskim chefom

 Darko Tomas/Cropix
Portal Dobra hrana i hrvatska inačica prestižnog udruženja Jeunes Restaurateurs d´ Europe vode vas na kulinarski masterclass

U četvrtak 12.11.2020. u zagrebačkom Miele experience centru gostuje poznati chef Fabricio Vežnaver koji će pripremiti tri divna jela s gastronomskom ikonom - bijelim tartufom. Nemamo često prilike uživati u spomenutoj deliciji pa se ova radionica čini kao dobra prilika za guštanje u dobroj hrani i vinu . Naime, u druženju od tri sata imate jedinstvenu priliku čuti male tajne velikih majstora iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati vina poznatih hrvatskih vinara i naučiti nešto novo o tom zavodljivom svijetu gastronomije.

Jeunes Restaurateurs d´Europe prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 14 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

U četvrtak 12.11.2020. vodimo vas na masterclass na temu bijelog tartufa s poznatim istarskim chefom Fabricijem Vežnaverom iz Pergole u zagrebačkom Miele experience centru s početkom u 17 sati. Masterclass traje oko 3 sata, a showroom se nalazi na adresi Buzinski prilaz 32, Zagreb.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (najkreativniji osvaja i može povesti pratnju na masterclass): Koja je vaša omiljena kombinacija s bijelim tartufom?
  • Pobjednika proglašavamo 09.11.2020.

A sad malo o chefu koji održava kulinarski masterclass; Fabricio Vežnaver započeo je svoju kulinarsku karijeru u obiteljskom restoranu 1996. godine. Nakon preuzimanja posla sa suprugom Ljiljanom, od milja zvanom Lili, oblikuje Pergolu u ugodan minimalistički ambijent gdje je fokus na hrani. S 2010. godinom obiteljska konoba promijenila je paradigmu i postepeno se počela pretvarati u mjesto food designa te postala jednim od najpoželjnijih restoranskih iskustava u Hrvatskoj. Ideju za restrukturiranje restorana vodila je Fabricijeva ljubav prema lokalnim namirnicama i svim njihovim blagodatima, ali i ambicija da s dobro poznatim i cijenjenim proizvodima ponudi nešto drugačije, modernije, maštovitije. Poštujući tradiciju, ali istražujući neke nove horizonte. Njegova je Pergola uvrštena je u prestižni Michelinov vodič, a ujedno se može pohvaliti i s visokim ocjenama Falstaffovog restoranskog vodiča iz 2018. godine, članstvom u prestižnoj europskoj udruzi mladih kuhara Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) kao i osvojenom nagradom za chefa sutrašnjice Gault&Millau (2019.).

image
Darko Tomas/Cropix

Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Inspirirajte se bijelim tartufom i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Koja je vaša omiljena kombinacija s bijelim tartufom? Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:35