DEBELI DABAR X URANIA BAR

Otto Grundmann iz MasterChefa Hrvatska kuha na Adventu! Udružio se s poznatim barom, evo što nude

Isprobali smo ponudu s kućice Debelog Dabra i Urania bara, koja se od ove srijede, 26. studenog, može kušati na adventskom događanju Fooling Around, kod zagrebačkog hotela Esplanade

Dok ga od ponedjeljka do petka napeto pratimo u izazovima u još jednoj sezoni kulinarskog showa MasterChef Hrvatska, jedan od kandidata, Otto Grundmann, već je u novim poslovima i projektima. Nakon što je predstavio svoj novi brend Debeli Dabar, ostvario je suradnju s ekipom iz Urania bara i od ove srijede, 26. studenog, može ga se sresti na njihovoj zajedničkoj kućici na adventskom događanju Fooling Around, smještenom kod zagrebačkog hotela Esplanade.

image
Darko Tomas/Cropix

Upravo tamo kušati se može nekoliko jela s Ottovim potpisom, među kojima nam se najviše svidio Legendarni picek, točnije dimljena trgana piletina na pecivu koje glumi mlinac, a koje je dovršeno na pilećoj masnoći i temeljcu, a sve zajedno posluženo je uz blago začinjeni crveni kupus, kimchi majonezu i hrskavi luk. Jelo je slasno, bogato, dovoljno sočno, a porcija je velika i zasitna i nakon ovog vrlo vjerojatno nitko neće ostati gladan.

image
Darko Tomas/Cropix

Osim piletine, Otto priprema i jelo Kobaja s kiselim zeljem, točnije neku vrstu mazalice pri čemu je pecivo premazano mesom iz kobasice i nadjeveno kiselim kupusom, dimljenom majonezom i hrskavim lukom. Kako kaže Otto, htio je napraviti klasik na malo moderniji, otkačeniji način.

Slatki dio ponude nosi Cinnamon brownie s cheesecake kremom od bijele Linolade, koji završava gelom od likera od jabuke. Jednostavno, ali na razini više.

ŠTO SE JOŠ NUDI NA FULIRANJU I FOOLING AROUND?

image
Darko Tomas/Cropix

Ekipa iz Uranije bila je, logično, zadužena za tekuća pitanja na ovoj kućici pa tako nude njihovu interpretacija kuhanog vina, u varijanti s teraninom i božićnim začinima te napitak s mandarinom, džinom i kuhanom jabukom, koji je sladak i kiselkast taman u pravoj mjeri pa u ustima stvara pravu malu eksploziju okusa. Ovo jedva čekamo ponoviti!

Osim toga, tu je i napitak Gremlin s hmeljem, kakaom i whiskeyem te Home Alone, koji sadrži rum infuziran grožđicama i vanilijom, sherry, cimet i kuhanu jabuku. Od hladnih koktela nude Medeko sa sirupom od medenjaka i ginger beerom, Palomu te hladnu varijantu kuhanog teranina s ružom i božićnim začinima.

image
Darko Tomas/Cropix

Dobro je dodati i da, dok je dio ekipe na Fooling Around, u Urania baru na Kvaternikovog trgu posao ne staje pa tako nastavljaju s gostovanjima pod nazivom ‘Hospitality Collective‘, u sklopu kojeg im ovih dana dolaze barmeni iz albanskog bara Nouvelle Vague, inače 28. na listi najboljih barova na svijetu. Gostovanje je zakazano za ovaj četvrtak, 27. studenog, pa svakako razmislite o tome da u Uraniju svratite na after-work druženje uz dobre koktele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 10:17