UZ PIRE KRUMPIR

Pohani punjeni pileći odresci, postoji li uopće slasniji ručak od ovog?

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Piletinu napunite kvalitetnom šunkom i dobrim, topivim sirom, a dok se prže, skuhajte pire krumpir...
Piletinu napunite kvalitetnom šunkom i dobrim, topivim sirom, a dok se prže, skuhajte pire krumpir...

Trebat će vam:

4 pileća odreska

4 tanke šnite šunke

4 tanke šnite sira

sol i papar

brašno

2 jaja

krušne mrvice

ulje za prženje

Za pire:

700 g krumpira

40 g maslaca

100 ml mlijeka

sol

Priprema:

Pileća prsa narežite na odreske. Na svaki stavite šnitu šunke i sira, preklopite i lagano zatvorite čačkalicama. Uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja pa u krušne mrvice. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju. Kada su gotovi, izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se ocijedila masnoća. Za pire skuhajte krumpir u slanoj vodi, ocijedite ga i zgnječite s maslacem pa polako dodajte mlijeko koje ste prethodno zagrijali. Poslužite odrezak na velikoj žlici toplog pirea i uz zdjelu zelene salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 15:53