OMILJENI MACARONS

Ovdje možete pronaći popularnu francusku slasticu s okusom međimurske gibanice i kremšnite

 @macarons_by_marija
U zagrebačkoj slastičarnici Macarons isprobali smo francusku slasticu s okusom međimurske gibanice, kremšnita i Schwarzwald torte

U Baštijanovoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci smjestila se mala slastičarnica specijalizirana za proizvodnju francuskih macarons slastica i mjesto je o kojem se posljednjih tjedana govori sve više. Vlasnica Marija Jelačić, naime, uz klasične okuse poput čokolade, kave, manga, karamele i pistacije, nedavno je krenula s proizvodnjom macaronsa s okusom međimurske gibanice, kremšnite i Schwarzwald torte pa instantno osvojila one najveće ljubitelje klasike voljne isprobati nešto novo.

"Već dugo mi se po glavi motala ideja kako da tradicionalne i svima poznate kolače pretvorim u macaronse. Klasične okuse danas ima već gotovo svaka slastičarnica pa sam htjela napraviti nešto drugačije i moram priznati, kupci su to jako dobro prihvatili. Nakon ovih, imam u planu još dodati mađaricu, bijelu pitu, fritule... No, o tome ću malo više razmišljati nakon Uskrsa", rekla nam je Marija.



Dodala je i kako se macaronsi koji imitiraju okus kremšnite prodaju najbolje te kako se ljudi najčešće vrate po još, ali i kako je i nju samu prilično iznenadila velika zainteresiranost.

Novi macarons dolaze u zasebnim pakiranjima, okusi su intenzivni i zbilja podsjećaju na tradicionalne i već poznate slastice koje toliko volimo, a kao favorita svakako bismo izdvojili okusima bogati Schwarzwald macaron.

"Kremšnita je spoj hrskavog keksa s bademima i kreme od vanilije, gibanicu radim kao klasičnu gibanicu od krem sira s makom, u sredini su jabuke, a umjesto oraha, ovog puta dodala sam lješnjake, dok Schwarzwald macaron, osim krema, u sredini ima i višnje", objasnila nam je.

image
@macarons_by_marija


Osim ovih, novih primjeraka macaronsa u Marijinoj slastičarnici može se pronaći čak 25 različitih okusa. Cijene se kreću oko 10 kuna, dok ćete za ovo, posebno izdanje u nešto većem obliku morati izdvojiti 30 kuna. Otkrila nam je i kako joj je u idućih godinu dana plan otvoriti slastičarnicu s terasom i sjedećim mjestima, kaže kako je upravo to ona zadnja stvar koja joj još nedostaje.

Slastičarnica Macarons by Marija inače je otvorena prije tri godine na zagrebačkoj Vukovarskoj, a posljednjih nešto više od godinu dana francuske slastice Marije Jelačić možete pronaći na adresi Baštijanova 21. Simpatična Marija prije otvaranja svoje slastičarnice slastice je pripremala u Dubravkinom putu i slastičarnici Mak na konac, a danas, osim klasičnih macaronsa, proizvodi i one personalizirane, ali i druge slastice poput torti po narudžbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:50