PLUS SJAJNI TRIKOVI

Ovi su recepti na društvenim mrežama apsolutni hit, pripremaju ih milijuni diljem svijeta

 @liemessa/jenni Häyrinen/@annalawsoneats
Tri recepta i nekoliko trikova koji su oduševili brojne korisnike društvenih mreža

Posljednjih mjeseci korisnici Instagrama i superpopularnog TikToka ne prestaju s testiranjem recepata za pečeni feta sir, praktično upakiranu tortilju i tjesteninu s ljutikom. U pitanju su jela namijenjena svakodnevnoj pripremi i ona koji uvelike olakšavaju planiranje tjednog menija. Sudeći prema broju objava i popularnosti koju su u posljednje vrijeme pridobili začetnici ovih trendova, milijunima znatiželjnih korisnika diljem svijeta upravo su ovi recepti ono što je u njihovim kuhinjama nedostajalo.

Pečena feta s cherry rajčicama

O pečenoj feti s cherry rajčica već smo pisali, a od tada je trend postao još malo veći. Riječ je o kombinaciji feta sira i rajčica s dodatkom čili papričica, češnjaka i maslinovog ulja koju je pokrenula finska blogerica Jenni Häyrinen. Kada se svi navedeni sastojci spoje u posudi za pečenje, dovoljno ih je tek ubaciti u pećnicu i pustiti da odradi svoje. Na kraju, kada se feta dovoljno otopila, a rajčice pustile svoje arome, dodaje se tjestenina pa se uživa u ovom nevjerojatno jednostavnom jelu.

TJESTENINA S PEČENIM FETA SIROM

I tortilje su otkriće!

Vjerujemo kako je novi način preklapanja tortilje oduševio baš svakog tko je posljednjih mjeseci naišao na taj iznimno popularan video. Isto tako vjerujemo kako svi oni koji su video vidjeli nisu mogli, a da se i sami ne uvjere kako stvar zbilja funkcionira. Sve je započelo kada je korisnica iza imena criystalcookingfun na svom Tik Tok profilu podijelila video na kojem najprije do pola zarezuje tortilju, zatim je puni s četiri različita nadjeva, a onda i preklapa te tostira. Ona je koristila piletinu, povrće i sir, a kada su korisnici različitih društvenih mreža otkrili ovaj način uživanja u tortiljama, idejama nije bilo kraja. Tako smo otkrili i da tortilje, osim slanog snacka, mogu biti i brz i jednostavan, a prilično neodoljiv desert.

Tjestenina s ljutikom

The New Yorker je nedavno izbacio listu svojih najpopularnijih recepata protekle godine, a prvo mjesto zauzela je tjestenina s karameliziranom ljutikom chefice i autorice Alison Roman. U pitanju je još jedno jednostavno jelo za koje će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka kao što je češnjak, ljutika, maslinovo ulje, inćuni, umak od rajčice, tjestenina, parmezan, sol i papar te dodani začini po želji. U postupku pripreme Alison je pojasnila kako je ljutiku najprije potrebno pirjati s češnjakom, soli i paprom oko 20 minuta kako bi se lijepo karamelizirala, a zatim joj se dodaju inćuni i čili. Na kraju, kada se dobije gusta pasta, na red dolazi rajčica i tjestenina te se sve zajedno pretvara u neodoljivo aromatičan tanjur kremaste tjestenine. Moramo priznati, zvuči genijalno.

U trendu su i...

Iako je vrhunac popularnosti banana kruh doživio sredinom prošle godine, ova poslastica toliko je oduševila korisnike društvenih mreža da se ga naprosto ne mogu zasititi. Još uvijek se priprema u najrazličitijim varijantama, od one nama najdraže s dodatkom čokolade pa sve do brzinskih veganskih varijanti, i jedan je od onih svestranih deserata koji nam, čini se, nikada neće dosaditi.



Baš kao i kada je u pitanju banana kruh, gastronomski svijet se posljednjih godinu dana posebno fokusira i na sourdough kruh. Kada nas je pandemija koronavirusa zaključala u vlastite domove, oni koji su se u pripremu kruha od nule zaljubili tada, na društvenim mrežama još uvijek dijele svoje nevjerojatne uratke. Posljednjih su mjesec dana tako među domaćim gastro influencerima poseban hit sourdough krafne.



Osim kuhanja, Tik Tok je postao popularan i zbog otkrivanja brojnih trikova koji su nam na trenutak promijenili živote, a jedan od najpopularnijih svakako je rezanje torte čašom. Moramo priznati kako ovaj trik još uvijek nismo isprobali, no na prvi nam se pogled čini itekako praktičnim.



Još jedan trend koji se posljednjih mjeseci proširio društvenim mrežama je i posluživanje hrane u staklenkama. U staklenke se tako, osim već viđenih deserata, mogu upakirati sir, povrće i krekeri, grickalice, naresci i voće. Ovakav način posluživanja bit će dobra ideja u slučaju da organizirate kakvo manje druženje, a ne želite da se svi gosti hranom poslužuju iz istog tanjura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:55