HIT MJESTO U ZAGREBU

Ovih dana svi ispijaju koktele u novom baru u gradu, uskoro se ovdje održava i ribarska fešta

 Ustupljena Fotografija/
Ovog vikenda otvoreno je novo hit mjesto za ispijanje koktela u gradu. Lokacija je dobra, a planovi vlasnika još bolji

Posljednjih se dana naveliko govori o najnovijem mjestu u gradu koje na prvu privlači originalnim i simpatičnim uređenjem. Smješteno je u širem centru grada, na adresi Orljavička ulica 3, u neposrednoj blizini KD Vatroslav Lisinski, i apsolutni je hit za one koji vole dobre koktele i spritzeve. Vjerojatno ste već načuli, riječ je o Lemon Marketu.

image
Ustupljena Fotografija/

Kako smo saznali, Lemon Maket funkcionira kao bar s manjom, intimnijom terasom gdje možete uživati u kavi, sokovima, vinu i drugim napicima, no prvenstveno je zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Upravo zato, kako bi se predstavio ovaj, pomalo drugačiji koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom.

U sklopu SOLO. Cocktails festivala, koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

image
Ustupljena Fotografija/

Iza cijelog projekta stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste čest gost prostrane terase na Horvaćanskoj, vrlo vjerojatno svidjet će vam se i Lemon Market. S obzirom na to da je ideja bila stvoriti dinamično mjesto, u kojem će se stalno mijenjati ponuda, ali zadržati kvaliteta, kako doznajemo, svaka dva do tri tjedna na ovom mjestu održavat će se neki drugi festival. Tako nakon SOLO. Cocktails festivala, slijedi onaj posvećen ljetu "Adio lito" u sklopu kojeg će ekipa iz Lemon Marketa u centar Zagreba pokušati dovesti atmosferu ribarske fešte na obali i oprostiti se s mnogima omiljenom sezonom.

image
Ustupljena Fotografija/

"Želja nam je također bila imati svježu ponudu, pa otud i naziv Lemon Market. ‘Market‘ na neki način predstavlja ono čime ćemo se mi baviti, kod nas će uvijek biti živo, uvijek ćete moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati - baš kao na tržnici. A ‘Lemon‘" zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi koji su glavni dio ponude bara Lemon Market. Posebno nam se svidjela i lokacija i mogućnost da otvorenjem možemo doprinijeti revitalizaciji kvarta i ponuditi nešto novo tom dijelu grada - tako će se za vrijeme održavanja gastronomskih festivala, u Lemon moći navratiti i na brzi ručak, ako radite u blizini.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Uređenje su diktirale dvije stavke. Prva je naš dosadašnji pristup u kreiranju ugostiteljskih usluga, a to je stvoriti atmosferu, ugođaj i doživljaj prostora u koji ćeš se zaputiti s ciljem, a ne samo usputno svratiti na piće. A druga je lokacija - bez obzira na to što se nalazi na prometnoj lokaciji, osigurali smo da se u potpunosti opustiti u maloj zelenoj oazi usred grada. Za sve to zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase - ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, tu smo također stvorili dvije zone, s visokim i niskim sjedenjem koristeći kontrastne materijale. Lemon Market je novi bar u širem centru Zagreba, ali i mnogo više - mjesto na kojem sa svakim posjetom možete iskusiti nešto novo!", poručili smo iz Lemon Marketa.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:51