PANETTONE I PANDORO

Ovo je 5 najboljih slatkih kruhova hrvatskih craft pekara i slastičara, još ih stignete nabaviti

 Monkeybusinessimages
Otkrili smo tko ove zime peče panettone i pandoro, tradicionalne talijanske kolače koji oduševljavaju kombinacijom začina i okusima

Panettone i pandoro, talijanski slatki kruhovi i popularni izvozni proizvodi naših susjeda, desetljećima su se na našim stolovima našli tek ako bi netko pred blagdane malo skoknuo do Trsta. S dolaskom velikih supermarketa u vrijeme oko Božića počeo se pojavljivati i na policama naših dućana, ali industrijski proizveden i pakiran u prepoznatljive šarene kutije. Samo oni vješti i uporni okušali bi se u izradi panettonea kod kuće jer zahtijeva puno truda i savršenu temperaturu kako bi na stol izašao izdašan i aromatičan, savršeno pečen i prozračan. Da je panettone izazovna slastica čija priprema traje danima već dobro znamo, no priprema naizgled "običnijeg" pandora nije ništa jednostavnija. Taj se biskvitni kruh s presjekom u obliku zvijezde, koji tradicionalno potječe iz Verone, diže se čak četiri puta, a nema grožđice ni kandirano voće koje neki ne vole. Kako bi vam uštedjeli vrijeme, hrvatski craft pekari ove godine su se ponovno bacili na posao pa tako možete naručiti svoj panettone ili pandoro već danas, samo budite brzi kako ne biste propustili priliku da zamirišu i na vašem stolu.

Pekarnica Korica
Adrese: Preradovićeva 39, Martićeva 19


Iako su u posljednjih nekoliko godina Zagrepčani čekali u redu na mirisni panettone iz popularne Korice, ove godine u Korici su odlučili ponuditi nešto malo drugačije kako bi iznenadili svoje vjerne kupce. Volite li slatki kruh, bez brige, svoj blagdanski stol možete nadopuniti s mekim pandorom! Jednostavniji od panettonea, pandoro predstavlja odličan izbor za sve koji nisu baš ludi za kandiranim voćem, a vole sočan biskvit koji se savršeno slaže s raznim marmeladama, ali i čokoladnim namazima. U Korici su se tako poigrali s kriškama pandora za wow efekt. Na obje lokacije možete za 60 kuna nabaviti pandoro od 400 g. Imajte samo na umu da je dnevno dostupan ograničen broj od 40 komada pa budite brzi!

image
Korica


Pekarnica Bread Club
Adrese: Trakošćanska 42, Vlaška 27


Nakon što su se pred prošli Božić stvarali redovi ispred Bread Cluba na zagrebačkoj Trešnjevci, vijesti da je panettone došao ponovno u prodaju razveselila je mnoge. Ove godine postupak izrade panettone traje 36 sati pri čemu se tijesto diže tri puta kako bi nastao aromatični kruh težak po 650 g. Za panettone iz Bread Cluba izdvojit ćete 150 kuna ako je riječ o inačici bez kandiranog voća, odnosno 160 kuna za panettone s komadićima grožđica, brusnica i korice naranče i limuna. Svakako će biti kralj blagdanskog stola jer posipan bademima i šećerom izgleda i više nego impresivno, a nimalo ne zaostaje ni mirisom, teksturom niti kombinacijom prepoznatljivih božićnih okusa.

image
Bread Club


Pekarnica Kroštula
Adresa: www.shop.krostula.hr


Zadarska pekarnica Kroštula, iz koje je izrastao Bread Club, ove se godine pripremila za blagdansko razdoblje s čak tri ukusne varijante popularnog panettonea za čijih ćete 700 g izdvojiti po 130 kuna. Osim klasičnog, pripremili su i inačicu od čokolade, kao i sočan panettone od pistacije s komadićima višnje i čokolade. U ponudi imaju i degustacijskih paket za 360 kuna s četiri panettonea od pola kile, a prethodno nabrojanim okusima dodana je verzija s kavom i karamelom. Danas je zadnji dan da ga možete naručiti online, a nakon toga možete ga pronaći kod Kroštulinih zagrebačkih partnera kao što su Rougemarin (limitirana verzija s malinama, pistacijama i pinjolima), slastičarnica Pierre ili Miva galerija vina.

image
Kroštula

Noel Deli
Adresa: Ulica popa Dukljanina 1


U novootvorenom dućanu Noel Deli koji predstavlja produžetak jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom svi ljubitelji gurmanskih proizvoda doći će na svoje. Među raznim paštetama, domaćim džemovima i čokoladama, pralinama, kolačima i sličnim delikatesama svoje mjesto našao je i panettone od 600 g koji u izvedbi tima iz Noela dođe 185 kuna.
S glazurom od badema, grožđicama u rumu i kandiranim koricama citrusa iz južne Dalmacije.

image
NOEL


Pekarnica Ošo
Adresa: www.webshop.oso.hr


Pekarnica Ošo je mali obrt u Buzetu koji postoji već 30 godina, od kojih posljednjih 12 rade panettone. Cijela obitelj danonoćno sve radi ručno, od prvog zamjesa do posljednjeg detalja na pakiranju kako bi svaki proizvod izgledao poput poklona. Osim onog klasičnog panettonea s kandiranim voćem koji nude u verziji od 500 g za 45,90 kuna i od 700 g za 105,90 kuna, u ponudi imaju i panettone s pistacijom, kao i od čokolade. Verzije od pistacije i čokolade dostupne su samo u gramaži od pola kile za koju biste izdvojili od 45,90 do 75 kuna, ovisno o odabranom pakiranju. Prošle godine u ponudu su uvrstili i pandoro koji im se pokazao kao pravi pogodak, s cijenom od 45 kuna za 500 g. Svoje proizvode dostavljaju po Hrvatskoj, ali mogu se naručiti i u inozemstvu.

image
Http://webshop.oso.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:55