Chef Matija Jagić, široj publici najpoznatiji kao glavni chef nekada iznimno popularnog zagrebačkog restorana Brokenships, posljednjih je godina proveo radeći na jahtama, a ovih je dana, nakon puno rada i uloženog truda, na tržište odlučio izbaciti svoj prvi proizvod. Njegova Buja je, zapravo, domaći temeljac od provjerenih sastojaka, kuhan satima, bez umjetnih dodataka i, kako kaže, bez prečaca.
Dolazi u tri varijante, goveđoj, pilećoj i povrtnoj, a kako Matija pojašnjava na svojim stranicama, koristiti se može kod kuhanja, kao temeljac i dodatak juhama, varivima, rižotima i umacima, ali i kao okrepljujuć i topao, zdrav napitak. Bujon (od francuske riječi bouillon) ili temeljac, dodaje, jedna je od najstarijih superhrana i podržava zdravlje crijeva, jača imunitet, pomaže zatezanju kože, štiti zglobove i kosu i pomaže pri problemima sa spavanjem.
Dobro je dodati da goveđi bujon ili temeljac Matija kuha više od 12 sati, pileći kuha od peradi iz slobodnog uzgoja, s organskim povrćem i začinima, isto kao i vege bujon, koji je nešto laganijeg okusa i može poslužiti i kao zamjena za mlijeko u smoothiejima. Sva tri proizvoda, naglašava Matija, napravljeni su u suradnji s hrvatskim farmerima i nutricionistima.
Jagić je trenutačno u fazi predstavljanja proizvoda, koji bi kroz nekoliko mjeseci trebao biti dostupan i za narudžbu, a do tada svi zainteresirani mogu zapratiti Instagram profil Buja, gdje dijeli više korisnih informacija o svojim temeljcima. Osim toga, osmislio je i poseban upitnik koji svi zainteresirani mogu ispuniti i tako si osigurati besplatnu teglicu bujona ili temeljca. Više informacija potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....