RECENZIJA RESTORANA

OVO JE JEDINI OZBILJNI RESTORAN U GRADU PAGU: Nažalost, ovu prijestolnicu janjetine, sira, soli i čipke godinama muče brojni razvojni problemi!

Restoran Na Tale jedini je ozbiljni restoran u gradu Pagu. Nažalost, ovu prijestolnicu janjetine, sira, soli i čipke godinama muče brojni razvojni problemi, pa ne čudi da je povijesni grad Jurja Dalmatinca zakinut za restoransku ponudu kakva bi mu priličila.
Restoran Na Tale jedini je ozbiljni restoran u gradu Pagu. Nažalost, ovu prijestolnicu janjetine, sira, soli i čipke godinama muče brojni razvojni problemi, pa ne čudi da je povijesni grad Jurja Dalmatinca zakinut za restoransku ponudu kakva bi mu priličila.

Na Tale
Radićeva 2
Otok Pag
023 611 194

Na Tale nudi konvencionalni meni od svježe ribe, plodova mora, pašte i rižota, ali i pašku janjetinu s gradela, janjeći gulaš s domaćim makarunima, deserte od paške skute i najbolje frigane lignje u Lijepoj Našoj. Tijekom godina pokušavam proniknuti u njihovu tajnu ovog morskog klasika, koji neuki svrstavaju u fast food, ali ne uspijevam. Jadranske lignje delicija su par excellence, a kad su dobro pripremljene, sama su špica tradicionalne gastronomije.

Na Tale Facebook page

I ovaj put bile su savršene, u velikoj porciji bez suvišne masnoće, ispravno frigane u dubokom ulju. Najčešće ih jedem bez priloga ili samo uz salatu, a ovaj put odlučio sam se eksperimentirati sa zapečenom palentom i nisam pogriješio. Janjetinu na gradele, jer to je uz lešanje autohtoni način pripreme janjetine na Pagu, “gradelavaju” u jako malim bokunićima, kratko i bez previše okretanja.

Radi se o izvornoj paškoj delikatesi koju ćete jako dugo pamtiti, dok je slatka domaća kapula (uz lunsko maslinovo ulje i cvijet soli) jedini prilog koji će vam trebati. Kuhani štrukli sa skutom, medom i mljevenim orasima moćan su desert u kojem se lijepo osjeti ovčja skuta i još više aromatični otočki med. Osobno mi se, podneblja radi, bademi čine primjereniji ovoj slastici, iako su med i orasi provjerena kombinacija s navodnim afrodizijačkim svojstvima.

Niste li od slatkog, opjevani otočki sir sigurna je opcija i razlog za još jednu čašu vina. Nekim jelima možda nedostaje još malo brige oko prezentacije, no vlasnici Branka i Franči Valentić s iskrenim trudom iz godine u godinu guraju restoran naprijed: obogaćuju ponudu, ugošćuju kuhare, ulažu u prostor. Tako je otvoren i krasno uređen sezonski sestrinski restoran Na Katine, smješten na samoj gradskoj rivi, s idejom elaborirane lokalne kuhinje.

Servis u restoranu Na Tale konstantno je profesionalan i ugađa gostu čak i u većoj ljetnoj gužvi. Izbor vina je solidan uz pokušaj promocije vina lokalnog podneblja. Ne propustite digestiv, odličnu pašku travaricu kojom će vas rado počastiti.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 8/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 10/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 00:00