DOZA LUKSUZA

Ovo je top 5 hrvatskih hotela stvorenih za bijeg od stvarnosti i opuštanje prije blagdana

 Esplanada Facebook
Izdvajamo pet hotela za apsolutno uživanje u ovo predblagdansko vrijeme...

Odabir smještaja za svima toliko potreban bijeg od stvarnosti ove je godine pao na zimsku sezonu. Odlučili smo spakirati kofere i dane prije blagdana provesti opuštajući se od teških mjeseci iza nas. Upravo zato, odabrali smo top pet hotela s vrhunskom uslugom i blagdanskim pogodnostima te odlučili godinu privesti kraju na najbolji mogući način. Zavirite na našu listu, odaberite favorita i dopustite si dozu apsolutnog predblagdanskog uživanja.

Zagrebačka božićna bajka

Blagdani u Esplanadi poseban su doživljaj. Najljepši i jedan od najstarijih zagrebačkih hotela ponosi se dugom tradicijom najposebnijih blagdanskih slavlja, raskošnih ručkova i večera. Iako ove godine, dostupna tek gostima hotela, blagdanska gozba u Esplanadi ne izostaje pa je tako ovaj zagrebački hotel nedavno u ponudu uveo dostavu specijaliteta poput patke ili purice s mlincima, bakalara, kolača i keksi, ali i njihovih svevremenskih štrukli. Hotel Esplanade je davne 1925. svojim luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima s lakoćom privukao putnike poznatog Orient Expressa. Danas Esplanade na temeljima tradicije vrhunske usluge, svojim bezvremenskim šarmom i otmjenošću, kulturnim i povijesnom značajem i dalje svakodnevno očarava goste koji pristižu u Zagreb. No osim povijesnih činjenica i duge liste poznatih gostiju koji su ovdje boravili, hotel je prepoznatljiv po tome da pomiče granice i postavlja nove trendove u hotelijerstvu. Niz brojnih nagrada i priznanja dodatna su potvrda vodećoj poziciji hotela u Zagrebu i regiji. Esplanada kroz dugu povijest bila i ostala hram vrhunske gastronomije i hotel istančanog ukusa, profinjenosti, izvanredne usluge i posebne, iskrene veze sa Zagrebom, sugrađanima i svakim gostom.

Osim toga, Esplanada ove godine slavi veliki 95. rođendan te gostima u adventsko vrijeme nudi i sjajne cijene. Noćenje u Esplanadi u blagdansko vrijeme koje uključuje i a la carte doručak, koštat će vas tako 95 eura (oko 715 kuna).

image
Boris Kovacev/Cropix
image
Arhiva Hotela Esplanade
image
Božićna Esplanadina gozba

Apsolutno uživanje uz lokalnu hranu u Brtonigli

Hotel San Rocco u Brtonigli idealno je mjesto ako se želite razmaziti prizorima koji neodoljivo podsjećaju na Toskanu ili pak uživati u gastronomskim delicijama obitelji Fernetich. Primjerice, iz Zagreba do San Rocca trebat će vam svega tri sata, a opuštena atmosfera koja će vas tamo dočekati stvorena je za maksimalno opuštanje. San Rocco njeguje tradicijske vrijednosti jer je upravo na obiteljskom imanju 2004. godine i ponovno podignut. Na mjestu gdje danas stoji hotel, nekada je bila vila te popratne prostorije, a dobro je spomenuti i kako je hotel okružen velikim parkom te starim maslinikom koji, posebno u ovo doba, pružaju divan mir i tišinu. Njihova ulja priča su za sebe i apsolutno morate kušati sve vrste. Obiteljsko ekstra djevičansko maslinovo ulje te vinski ocat Cavallier samo su dodatan razlog zašto posjetiti ovo mjesto. Ovo je također jedno od najboljih mjesta za uživanje u bijelom tartufu. Trenutna ponuda uključuje noćenje s doručkom i gurmansku večeru za dvoje po cijeni od 260 eura (oko 1960 kuna)

image
San Rocco Facebook
image
San Rocco Facebook
image
San Rocco Hotel Facebook

Pravo je vrijeme za odlazak na Motovun

Planirate li pak već dulje vrijeme put u čarobni Motovun, možda je upravo ovo predblagdansko vrijeme savršeno da ga i realizirate pa uz dobra vina i vrhunsku uslugu doživite nekoliko dana apsolutnog opuštanja u Wine&Heritage hotelu Roxanich. U sklopu ovog moderno uređenog hotela, nalazi se i obiteljska vinarija te je kušanje vina neizbježno, a vjerujemo i kako je upravo novi koncept ovog hotela koji počiva na obiteljskim vrijednostima s daškom eklektike, uz dobre ponude kroz godinu, zaslužan za pozicioniranje hotela Roxanich visoko na ljestvici najpoželjnijih smještaja od samog otvorenja prošle godine.

image
Roxanich Facebook
image
Roxanich Facebook
image
Roxanich Facebook

Luksuzno opuštanje u Opatiji

Prvi boutique hotel s pet zvjezdica na sjevernom Jadranu nastao je na temeljima sada već kultnog restorana Bevanda. Danas, 40 godina nakon otvaranja restorana, osim u lokalnim zalogajima upakiranim u moderno ruho, gosti mogu uživati i u 10 bogato opremljenih soba s pogledom na Rijeku i Opatiju. Zaželite li se izleta, Istra je udaljena tek kratku vožnju, no već i Opatija sama za sebe pružit će vam nezaboravno iskustvo.

image
Bevanda Facebook
image
Bevanda Facebook

Blagdanske pogodnosti u splitskom Briigu

Zaželite li se pak luksuznog opuštanja u moderno uređenom boutique hotelu, splitski briig mogao bi biti dobar odabir. Osim divnog interijera, važno je spomenuti i posebnu adventsku pogodnost koju u briigu nude ovih blagdana. Naime, zaputite li se ovih dana u Split, uživati možete u dva noćenja s raskošnim doručkom, blagdanskoj večeri od tri slijeda te neograničenim aktivnostima unutar hotela po cijeni od 240 eura (oko 1810 kuna) Pitate li nas, zvuči kao itekako dobar predblagdanski odmor.

image
Briig Boutique Hotel Facebook
image
briig boutique hotel
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:21