RADITE LI PRAVILNO?

Ovo jednostavno jelo prvo je koje je Julia Child kuhala pred kamerama, reakcije su bile hit

 The Julia Child Foundation Instagram/
Pri svom prvom pojavljivanju na malim ekranima, slavna Julia Child napravila je francuski omlet

Nedavno su autori Instagram profila Julia Child Foundation otkrili simpatičnu činjenicu da je prvo jelo koje je slavna televizijska kuharica napravila pred kamerama bio francuski omlet. Još 1962. godine, kada je promovirala svoju kuharicu "Mastering the Art of French Cooking", Julia Child se pojavila u emisiji "I‘ve Been Reading" bostonske televizijske postaje. U sklopu gostovanja, Julia je svom domaćinu Albertu Duhamelu pripremila francuski omlet, a nakon što je emisija emitirana, televizijska postaja primila je 27 pisama gledatelja.

U svojim memoarima Child je napisala: "Kao odgovor na emisiju, WGBH je primio 27 pisama gledatelja. Nisam sigurna je li itko od njih spomenuo moju knjigu, ali su u napisali stvari kao što su: ‘Vratite tu ženu na televiziju, želimo vidjeti više njezinog kuhanja."

Uz objavu, na spomenutom Instagram profilu stoji i fotografija Julije Child kako, otprilike desetljeće kasnije, priprema francuski omlet u svojoj vlastitoj kulinarskoj emisiji "The French Chef". U nastavku ostavljamo upravo taj video, a u slučaju da se i vama baš danas za doručak jede stvarno dobar francuski omlet, tu je i naš video recept koji smo napravili u suradnji s Gastronomadima i pomoću kojeg baš uvijek uspije kako treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:17