Kruške, jabuke, šljive...

Ovo su namirnice koje ne smijete propustiti u rujnu!

Rujan je jedan od najboljih mjeseci na tržnicama diljem svijeta!

Ponuda povrća i voća je jednostavno spektakularna. Ovisno o tome u kojem dijelu svijeta živite, pronaći ćete sve od jabuka do brokule, buče, kukuruza... Popis se tako nastavlja u nedogled!

Za vas smo izabrali osam nama najdražeg povrća i par recepata za vašu inspiraciju za kuhanje u rujnu!

Kruške

Kada se skuhaju u laganom šećernom sirupu ili vinu postaju savršeno mekane. Vi ih isprobajte u čokoladnom tartu s kremom od krušaka!

Jabuke

Jabuke obožavamo na sve moguće načine. Osim što je pita od jabuka vjerojatno najukusnija pita ikad, jabuke možete pripremiti i na bezbroj drugih načina. Evo par ideja što s jabukama nakon što opustošite tržnicu!

Mahune

Ne postoje samo zelene i žute: na tržnicama police krase pjegasti primjerci ili dugačke, poput špageta - a dobre su sve! Donosimo vam recepte koji su zbog mahuna genijalni!

Patlidžan

Duguljasti ljubičasti, bumblasti bijeli, žuti i na pruge ili tanki purpurni, zajedničko im je da su ukusni i jako zasitni i da mogu bez problema zamijeniti meso. Isprobajte ih na ovih pet načina!

Krastavci

Najčešće ih pripremamo na salatu, ali se s njima mogu raditi savršena ljetna variva i hladne juhe. Isprobajte svježe krastavce na četiri nova načina!

Kukuruz

Kralj svih uličnih štandova! Ako vam je dosadio star i dosadan način njegove pripreme, samo ga skuhati ili ispeći, imamo par ideja za vas koje će malo zakomplicirati stvari!

Paprika

Punjena? Dinstana? Na salatu? Svježa? Da, da, da i da! Recept za najbolju punjenu papriku je OVDJE, zajedno s trikovima kako da vam uvijek ispadne savršena!

Rajčica

Najdraže povrće mnogih, onako mekana i rumena! Rajčica je glavna zvijezda ovih pet recepata!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:48