NOVE AKCIJE

Paul Ivić, ugledni austrijski chef hrvatskog podrijetla ujedinio ugostitelje za pomoć Ukrajini

 Press Tian Restaurant Wien/
Chefovi i ugostitelji diljem svijeta svakodnevno smišljaju organizirane humanitarne manifestacije za pomoć Ukrajini

Baš kad smo možda i pomislili da se svijet vraća u tračnice starog normalnog, da smo naučili živjeti s pandemijom i da bismo možda, ali samo možda mogli udahnuti punim plućima, susreli smo se s novim izazovom. Možda najvećim i najtežim izazovom do sada u posljednjih nekoliko desetljeća - ratom u Ukrajini koji može poprimiti svjetske razmjere. Posljedice će naravno biti svjetskih razmjera sve i da se ovog trenutka vatre prekinu.

Chefovi i ugostitelji diljem svijeta svakodnevno objavljuju akcije humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo žrtvama ove razorne ruske invazije na Ukrajinu. Jučer je u popodnevnim satima, chef Paul Ivić, poznati austrijski chef hrvatskog porijekla objavio na svojim društvenim mrežama hvalevrijednu akciju u organizaciji austrijskih chefova, ugostitelja i dobavljača za pomoć potrebitima.

image
Press Tian Restaurant Wien/

U nedjelju, 6.ožujka, od 12 do 17 sati u brojnim austrijskim objektima služit će se hrana, craft pivo i kokteli, a sav prilog bit će doniran humanitarnim organizacijama u Ukrajini, bez iznimke. Jela će se prodavati po 15 eura, a plaćanje je isključivo gotovinom. Chef Ivić zamolio je da se glas o humanitarnoj manifestaciji prenese što dalje kako bi što više ljudi navratilo i podržalo akciju. Podsjetimo da korijeni chefa Ivića sežu do dalmatinske Zagore od kud potječe Paulov djed, a danas vodi izniman restoran Tian u Beču koji je ovjenčan jednom Michelinovom zvjezdicom. Prema napisima brojnih medija posebno je talentiran za pripremu vegetarijanskih jela koja su postala pravi hit u Austriji i šire.

Osim objekata koje vodi chef Ivic, restorana Tian i istoimenog bistroa, akciji se pridružuje i chef Lukas Nagl, iz restorana Bootshaus smještenom u hotelu Das Traunsee na istoimenom jezeru koji je ljetos kuhao u šibenskom Pelegriniju. Osim spomenutih chefova i objekata manifestaciji su se pridružili i: Hotel Am Brillantengrund, restoran Mochi, Amador, XO Grill, kavana Viola, lokal Maka, bar Bruder, streetfood lokal Taqueria La Ventana i brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:44