Talijanski chef Valerio Braschi iz rimskog Ristorante 1978 nedavno je javnosti predstavio svoje novo, više nego zanimljivo jelo. Riječ je o "Pizzi alla Marinara" koja, uopće ne izgleda kao klasična pizza. U pitanju je zapravo mala prozirna vrećica s nekoliko sastojaka.
Chef je za portal Fine Dining Lovers pojasnio kako su sastojci koje je stavio u prozirnu vrećicu napravljenu od rižinog papira. Što je unutra? Tri glavna sastojka tijesto, šalša i origano. Tijesto je u formi praha koji dobiju tako što prvo ispeku pravo tijesto za pizzu u peći na drva i kasnije ga pretvaraju u prah. Kremu od rajčice obogaćuju češnjakom te dehidriranim origanom. Et voila - pizza marinara u potpuno drugačijoj formi.
"Serviramo je svim gostima bez obzira na to što u restoranu naruče. To je poklon koji želimo dati našim gostima kako bismo im poželjeli dobrodošlicu i kako bi svoje iskustvo započeli na dobar način i zabavili se", rekao je Braschi i dodao kako smatra da je pozdrav iz kuhinje u ovakvom obliku dobar način da se gostu pokaže o kakvom je zapravo mjestu riječ, restoranu u kojem se eksperimentira, ali i onaj u kojem hrana ima okus tradicije.
Mišljenja su podijeljena pa su neki od komentara: "Ti si genijalac!" do potpunog neodobravanja "Ne možeš se zaje...... s pizzom!" Kako piše portal Fine Dining Lovers, ovo nije prvi put da Valerio Braschi nudi ovakvu, pomalo provokativnu alternativu talijanskim klasicima. Pisali smo tako o lazanjama iz tube koje je chef kreirao prije godinu dana, a proslavio se i tekućom carbonarom.