LUDORIJE U KUHINJI

Pizza iz vrećice, mišljenja podijeljena od "Ti si genije!" do "Ne možeš se zaje.... s pizzom!"

 @valebraschi Instagram
Chef Valerio Braschi osmislio je novo, pomalo provokativno jelo koje je podijelilo Talijane

Talijanski chef Valerio Braschi iz rimskog Ristorante 1978 nedavno je javnosti predstavio svoje novo, više nego zanimljivo jelo. Riječ je o "Pizzi alla Marinara" koja, uopće ne izgleda kao klasična pizza. U pitanju je zapravo mala prozirna vrećica s nekoliko sastojaka.

Chef je za portal Fine Dining Lovers pojasnio kako su sastojci koje je stavio u prozirnu vrećicu napravljenu od rižinog papira. Što je unutra? Tri glavna sastojka tijesto, šalša i origano. Tijesto je u formi praha koji dobiju tako što prvo ispeku pravo tijesto za pizzu u peći na drva i kasnije ga pretvaraju u prah. Kremu od rajčice obogaćuju češnjakom te dehidriranim origanom. Et voila - pizza marinara u potpuno drugačijoj formi.

"Serviramo je svim gostima bez obzira na to što u restoranu naruče. To je poklon koji želimo dati našim gostima kako bismo im poželjeli dobrodošlicu i kako bi svoje iskustvo započeli na dobar način i zabavili se", rekao je Braschi i dodao kako smatra da je pozdrav iz kuhinje u ovakvom obliku dobar način da se gostu pokaže o kakvom je zapravo mjestu riječ, restoranu u kojem se eksperimentira, ali i onaj u kojem hrana ima okus tradicije.

Mišljenja su podijeljena pa su neki od komentara: "Ti si genijalac!" do potpunog neodobravanja "Ne možeš se zaje...... s pizzom!" Kako piše portal Fine Dining Lovers, ovo nije prvi put da Valerio Braschi nudi ovakvu, pomalo provokativnu alternativu talijanskim klasicima. Pisali smo tako o lazanjama iz tube koje je chef kreirao prije godinu dana, a proslavio se i tekućom carbonarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:00