USKORO U ZAGREBU

Počinje festival koji bi mogao oduševiti ljubitelje dobre čokolade, kave i originalnih slastica

Vlasnici muzeja čokolade i organizatori Dani čokolade, slastica i kave Ružica Božić Cerovac i Domagoj Cerovac.

 Marko Miscevic/Cropix
U zagrebačkom Family mallu u Škorpikovoj od 24. do 27. veljače održava se festival za cijelu obitelj

Od 24. do 27. veljače u zagrebačkom Family mallu, na adresi Škorpikova 11, održavaju se Dani čokolade, slastica i kave u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta. Ulaz na događaj je besplatan, a tijekom ta četiri dana posjetitelji će imati priliku kušati proizvode domaćih i stranih artisan i craft čokolatijera, vrhunskih specialty coffee roastera te originalnih slastičara.

Među izlagačima su poznata domaća imena kao što su Taman Artisan Chocolates iz Zagreba, Nadalina iz Solina, Croatian Choco Concept iz Opatije, Medina kuća iz Popovače, ChoCo slastica iz Velike Gorice, Gamulin s Hvara i mnogi drugi predstavnici iz Hrvatske, ali i regije.

image

Vlasnici muzeja čokolade i organizatori Dani čokolade, slastica i kave Ružica Božić Cerovac i Domagoj Cerovac.

Marko Miscevic/Cropix

Što se kave tiče prisutni će biti predstavnici tvrtki Costa Coffee, Lavazze, Hug & Punch, Steam Coffee Team, talijanskog iChoco i tako dalje. Nudit će se vrhunske praline, bean-to-bar čokolade, torte, kolači, craft kava, čokolada za profesionalne slastičare i one koji tako peku, ručno rađene unikatne šalice za kavu, čokoladni likeri…

image
Marko Miscevic/Cropix

U prostorima Family malla bit će postavljena i prigodna mini-izložba iz Muzeja čokolade Zagreb, a akademski kipar dr. art. Petar Popijač uživo će pred posjetiteljima isklesati čokoladnu skulpturu. U subotu i nedjelju svi zainteresirani moći će pogledati i prezentacijske radionice o ručnoj izradi pralina, čokolada s posipom i drugim primjenama kakao maslaca. Raspored radionica možete pronaći na službenoj stranici Muzeja čokolade.

Radno vrijeme tijekom manifestacije je od 17 do 20 sati u četvrtak 24. veljače, od 16 do 20 sati u petak 25. veljače, dok je u subotu i nedjelju, 26. i 27. posjetiteljima otvorena od 10 ujutro pa do 20, odnosno 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:53