ŠTO GLEDATI?

Pogledali smo "Bad Vegan", novi Netflixov hit o propasti popularnog veganskog restorana

 Netflix/
Novi dokumentarni serijal o kojem se ovih dana priča dobar je odabir ako subotnje popodne želite provesti uz televizor

Od ovog tjedna na Netflixu možete pogledati novi dokumentarni serijal "Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives". Baš poput priče o prevarantici Ani Delvey i "Tinder Swindleru" Simonu Levievu, i ovo je Netflixovo ostvarenje najavljeno kao veliki hit među ljubiteljima takve vrste dokumentaraca, pa i ne čudi što je publika jedva dočekala prikazivanje.

Rascjepkana na četiri epizode, priča prati razvoj situacije s jednim od svojevremeno najpoznatijih veganskih restorana na svijetu, Pure Food and Wine, vlasnica kojeg je ušla u vezu s Anthonyjem Strangisom te mu povjerila velik dio svoje imovine na temelju nekoliko praznih, pomalo bizarnih obećanja.

Sarma Melngailis je, naime, svojevremeno bila iznimno popularna voditeljica i vlasnica veganskog restorana Pure Food and Wine. U to se vrijeme družila s poznatim imenima poput Owena Willsona i Aleca Baldwina, s kojim je gotovo započela ljubavnu vezu, a koji su bili stalni gosti u njezinom njujorškom restoranu. Pure Food and Wine je neprestano bio pun, zaposlenici su bili zadovoljni, no Sarmin privatni život s vremenom je počeo patiti. Tu u priču ulazi manipulativan Anthony Strangis, u početku poznatiji pod imenom Shane Fox, kojem je Melngailis za vrijeme njihove veze i braka dala čak 2 milijuna dolara.

Kroz cijeli dokumentarac priču o velikoj prijevari prepričava sama Sarma Melngailis, dok se Strangis uopće ne pojavljuje. Umjesto toga, puštene su snimke razgovora u kojem se raspoznaje njegov glas, a iz kojeg se prilično jasno može iščitati i njegov karakter. Uz Sarmu Melnagilis, u dokumentarcu su progovorili i njezini bivši zaposlenici, investitori i obitelj.

Bez da ulazimo u previše detalja kako vam ne bismo pokvarili gledanje ovog dokumentarnog serijala, reći ćemo samo kako je sama priča jednako zanimljiva kao i zaključak koji ćete iz iste na kraju izvući. Bez obzira na čiju stranu stali, vjerujemo kako će vas "Bad Vegan" ostaviti bez riječi te biti itekako dobar način za provesti subotnje popodne prije odlaska na čašu vina ili večeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:27