Prolazeći Martićevom ulicom, onim dijelom gdje se nalaze Pizzeria Park, Program i Booksa, primijetili smo da se uskoro otvara novi objekt na kojemu piše Park (To Go). U kratkom telefonskom razgovoru s ekipom iz pizzerije Park doznali smo dvije ključne informacije: riječ je o proširenju njihova poslovanja, odnosno novom odjeljku koji će funkcionirati isključivo putem dostavnih servisa. Na taj će način svakako olakšati rad glavne pizzerije i rasteretiti kuhinju.
Podsjetimo, pizzeria Park otvorena je početkom 2020. godine i već petu godinu vrlo uspješno posluje. Njihovo tijesto je jako dobro, kombinacije samih pizza često su maštovite, a koncept ide u smjeru gourmet pizze; estetski dotjerane i cjenovno nešto iznad prosjeka. Nije riječ o pizzi koju bismo jeli svakodnevno, ali jest o jednoj od svakako boljih u širem centru Zagreba.
Ovim potezom Park zapravo slijedi primjer Franko’sa, jedne od najpoznatijih zagrebačkih pizzeria, koja je 2023. otvorila svoju dostavnu podružnicu OldSchool by Franko’s. Ideju je tada osmislio i u početku vodio Ivan Šetka, iskusni voditelj pizzeria, čiji je rukopis bio prepoznatljiv upravo po kreativnim idejama i vrhunskim rezultatima. U početku koncept OldSchoola funkcionirao je dosta dobro, nudili su drugačije pizze od onih iz matičnog Franko’sa. Posljednjih mjeseci, međutim, kvaliteta im je, prema dojmovima gostiju i izvorima iz struke, pala, sastojci su postali slabiji, tijesto nekonzistentno, a cijene za dobiveno su visoke.
U tom kontekstu, nadamo se da Park To Go neće krenuti tim putem. Park je pizzeria koja je u nekoliko godina stvorila reputaciju jedne od najboljih gourmet pizzeria u Zagrebu. Ako i u dostavnom formatu nekako uspiju zadržati tu razinu, mogli bi pokazati da "to go" ne mora značiti i korak unazad.
No, budimo iskreni, pizza iz dostave nikada neće imati onaj šarm, teksturu ni miris pizze koju pojedete svježe pečenu, odmah na licu mjesta. Zato, iako Park To Go otvara zanimljiv prostor za eksperiment, naša preporuka ostaje uvijek ista: umjesto naručivanja, prošećite do omiljene pizzerije i pojedite je tamo, gdje joj je mjesto – u toplini i žamoru prostora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....