Pravi magnet

Pored izvrsne hrane Stara škola Priske Thuring ima novitet koji nas je oduševio, a i vas će

 Stara škola/Facebook
Kava na jutarnjem suncu s pogledom na istarske krajolike ili pak čaša vina pod zvjezdanim nebom, teško je odabrati što je bolje

Početkom prosinca 2022. godine s radom je počela Stara škola u Krasici kod Buja, projekt za čijim kormilom od samog početka stoji svestrana chefica Priska Thuring. Već je uoči otvorenja ovaj restoran s dobrim razlogom privukao pozornost javnosti, o čemu smo ranije pisali u Dobroj hrani, a vrijeme je pokazalo kako su strast i posvećenost lokalnim namirnicama te preciznom kuhanju samo jedan dio privlačnosti Stare škole.

image
Berislava Picek/Cropix

image
Berislava Picek/Cropix

Atraktivno uređen interijer obnovljene osnovne škole, samo naizgled jednostavna hrana i jedinstven ugođaj ne privlače samo turiste, nego su omogućili da Stara škola postane obavezna adresa i brojnih stanovnika Istre. Osim u samom restoranu, s dolaskom lijepog vremena, gosti u kreativno osmišljenim jelima i pićima mogu uživati i na otvorenom, a osim donje, službeno je otvorena i gornja terasa s koje puca pogled koji oduzima dah.

image
Stara škola/Facebook

image
Stara škola/Facebook

Budući da terasa radi od jutra pa sve do ponoći, na njoj možete uživati u prvoj jutarnjoj kavi, jelima iz degustacijskog menija ili pak svratiti na čašu vina ili čak koktel na kraju dana.

image
Stara škola/Facebook

image
Stara škola/Facebook

Koktel-karta uključuje favorite kao što su obavezni ljetni Aperol Spritz s pomakom ili pak espresso martini, a ako biste u promatranju zalaska sunca radije uživali uz čašu vina, moći ćete izabrati među 150 vinskih etiketa. Osim Claia, od istarskih vinara zastupljeni su i Dimitri Brečević i Klaudio Ipša, a u ponudi imaju i razna vina iz regije, kao što su proizvođači iz Friulija, Vipave, Collio/Brda, Štajerske, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. Rooftop terasa može primiti i do stotinjak gostiju, a radno vrijeme bara je od utorka do nedjelje, od 9 ujutro pa do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:48