DOBRA PREPORUKA

Poznati američki portal Rovinj uvrstio među 17 najboljih malih gradova u Europi

 Dusko Marusic/Cropix/Cropix
Na nedavno objavljenom popisu portala Travel&Leisure nalaze se i Bled u Sloveniji te Zell am See u Austriji

Poznati portal Travel&Leisure, specijaliziran za teme vezane uz turizam, ovih je dana objavio listu najboljih malih gradova u Europi. Na listi se našlo čak 17 gradova, a opisali su ih kao mjesta s predivnim krajolikom i sjajnom hranom. Među navedenim favoritima našao se i Rovinj.

Iz Travel&Leisure Rovinj su opisali kao najljepše mjesto istarske obale, a posebno su istakli i ponudu hrane koja uključuje svježu ribu, jela s tartufima i sjajna vina. Svojim su čitateljima također preporučili Stanciju Collis te naveli kako će ovdje pronaći dobru malvaziju, maslinovo ulje i kozji sir. Preporučili su i obilazak Brijuna.

Osim Rovinja, na listi portala Travel&Leisure našli su se i Zell am See u Austriji, kojeg su prozvali jednim od najljupkijih malih gradića, zatim Gangi na Siciliji, ali i Bled. Slovenski gradić opisali su kao mjesto koje izgleda kao da je ispalo iz priča braće Grimm.

Od zanimljivijih destinacija, na listi se našao ii Seydisfjordur na Islandu u kojem se, kako pišu, može pronaći dobar smještaj, uživati u prirodnim ljepotama, lokalnom pivu, a napominju i kako se ovdje nalazi jedan od najboljih islandskih sushi restorana. Preporučuju i obilazak Sozopola u Bugarskoj u kojem pak preporučuju uživanje u sjajnoj balkanskoj i mediteranskoj kuhinji. Cijeli popis možete pronaći na poveznici.

Dobro je spomenuti i kako, osim portala, Travel&Leisure 12 puta godišnje izlazi i kao magazin. Prema dostupnim podacima, Travel and Leisure bilježi više od šest milijuna čitatelja, na Instagram profilu prati ih gotovo šest milijuna, a na Facebooku gotovo 4 milijuna korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:55