Ako ne mislite kuhati

Poznati zagrebački restoran nudi gotova jela za uskrsni doručak, ali i janjetinu, kozlića i mliječni praščić

 Marko Miščević/Cropix
Zašto ove godine ne biste uživali u vremenu provedenom s obitelji, a kuhanje prepustili nekom drugom

Ako su vam blagdani s godinama postali prestresni i željeli biste barem jednom u miru sjesti s obitelji za stol i uživati u zajedničkim trenucima, a da se ne osjećate kao da ste preorali njivu, evo jednog zgodnog rješenja. Naime, mnogi među nama znaju kako je to kad se od jutra, a ponekad i dan prije, ne stižeš odlijepiti od štednjaka i obaveza, jer treba zamijesiti i ispeći kruh, skuhati šunku, složiti francusku salatu, ofarbati pisanice, pa zatim očistiti kuću ili stan, ispeglati stolnjak, servirati stol, za djecu organizirati potragu za jajima... I onda kada bismo trebali sjesti i jesti, biti opušteni i sretni, zapravo jedva čekamo da pojedemo i da se društvo raziđe. Znajući kakav tempo života mnogi od nas trpe, u poznatom zagrebačkom restoranu, već nekoliko godina pripremaju jela koja njihovi gosti mogu naručiti i preuzeti na sam Uskrs da ih svježa, mirisna i ukusna serviraju na blagdanski stol.

Stoga u restoranu Bicko, poznatom po ukusnim gablecima, jelima ispod peke, jelima od iznutrica te mliječnom praščiću, već sad traju intenzivne pripreme za najsvečaniji kršćanski blagdan. Šunke, janjetina, praščići i kozlići spremni su da vam uljepšaju i olakšaju Uskrs, a narudžbe za jela koja možete naručiti za uskrsni doručak ili ručak već se pune.

image
Marko Miščević/Cropix

I ove godine u ponudi za doručak su šunka u kruhu, koju ćete ovisno o veličini platiti od 12,20 eura za pola kilograma do 43,80 eura za 2 kilograma. U ponudi su šunke i po kilogram te kilogram i pol težine. No i poslastica - cijela šunke koja doseže i do 8 kilograma, za koju je cijena onda 17,90 eura za kilogram. Tu je i domaći pareni kukuruzni kruh pečen u krušnoj peći po cijeni od 6,70 eura za kilogram.

Za ručak, pak, pripremaju ono po čemu su poznati u gradu, a i šire. Janjetina pod pekom s pekarskim miksom stoji 23,10 eura po porciji, a mliječni praščić cochinillo asado s pekarskim miksom za šest osoba 176,40 eura. Kozlić pod pekom s pekarskim miksom po porciji ćete platiti 24,30 eura, a rebrica mliječnog praščića s krumpir salatom za dvoje 50,60 eura.

image
Marko Miščević/Cropix

U ponudi su i salate pakirane po 750 ml - grah salata s bučinim uljem te mladim i crvenim lukom je 5,80, krumpir salata s crvenim i mladim lukom 4,60, a francuska 5, odnosno 9,40 eura ovisno naručite li pola ili cijeli kilogram.

Dakle, ako naručite najmanju šunku, janjetinu za četvero i manju francusku salatu, ovaj će vas ručak koštati oko 110 eura. Ostaje vam samo pobrinuti se za pisanice, juhu te luk i rotkvice.

Kao i uvijek, narudžbe primaju na brojeve 01 3680 004 i 091 133 3301, no kako dostavu nemaju, naručena jela možete preuzeti na sam Uskrs u vrijeme u koje se dogovorite, od 11 do 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:03