VIDEO: MALA ŠKOLA SUSHIJA 6

Predmet obožavanja ljubitelja sushija: danas radimo futomaki ili debeli maki

 Nera Šimić/Cropix
Sushi majstor Robert Horvat samo za čitatelje Dobre hrane održava virtualnu školu sushija. Pogledajte novi nastavak
Sushi majstor Robert Horvat samo za čitatelje Dobre hrane održava virtualnu školu sushija. Pogledajte novi nastavak


Dosad smo naučili kako ispravno skuhati rižu, pa kako ispravno narezati povrće i ribu za sushi, a zatim nam je sushi majstor Robert Horvat iz Gastronomada detaljno objasnio i pokazao kako se rade nigiri, maki i uramaki. Danas je red za novi tip maki sushija. Riječ je, kako kaže naš učitelj, o debelom tipu makija koji se zove futomaki.

image
Nera Šimić/Cropix
image
Nera Šimić/Cropix
image
Nera Šimić/Cropix

Za ovaj tip makija treba nam cijela alga, a u njega stavljamo doista što želimo, a kad ga dobro napunimo motamo ga kao i običan maki. Ipak, na kraju postoji jedan mali trik koji ne treba preskočiti! Zanimljivo za futomaki, dodaje Horvat, je da su ga u Japanu roditelji uglavnom slagali djeci u bento kutijice umjesto sendviča te su za njega zato birali najbolje sastojke, pa i vi poslušajte taj savjet.

image

Sushi chef Robert Horvat

Nera Šimić/Cropix

Naš učitelj Robert Horvat majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio je u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja. U jednodnevnoj školi, maksimalno osam polaznika po terminu uči osnove i početne tehnike izrade sushija, a sve detalje o njegovim radionicama možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 11:37