VIDEO: MALA ŠKOLA SUSHIJA 6

Predmet obožavanja ljubitelja sushija: danas radimo futomaki ili debeli maki

 Nera Šimić/Cropix
Sushi majstor Robert Horvat samo za čitatelje Dobre hrane održava virtualnu školu sushija. Pogledajte novi nastavak


Dosad smo naučili kako ispravno skuhati rižu, pa kako ispravno narezati povrće i ribu za sushi, a zatim nam je sushi majstor Robert Horvat iz Gastronomada detaljno objasnio i pokazao kako se rade nigiri, maki i uramaki. Danas je red za novi tip maki sushija. Riječ je, kako kaže naš učitelj, o debelom tipu makija koji se zove futomaki.

image
Nera Šimić/Cropix
image
Nera Šimić/Cropix
image
Nera Šimić/Cropix

Za ovaj tip makija treba nam cijela alga, a u njega stavljamo doista što želimo, a kad ga dobro napunimo motamo ga kao i običan maki. Ipak, na kraju postoji jedan mali trik koji ne treba preskočiti! Zanimljivo za futomaki, dodaje Horvat, je da su ga u Japanu roditelji uglavnom slagali djeci u bento kutijice umjesto sendviča te su za njega zato birali najbolje sastojke, pa i vi poslušajte taj savjet.

image

Sushi chef Robert Horvat

Nera Šimić/Cropix

Naš učitelj Robert Horvat majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio je u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja. U jednodnevnoj školi, maksimalno osam polaznika po terminu uči osnove i početne tehnike izrade sushija, a sve detalje o njegovim radionicama možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:12