Predstavljanje lepršave ljetne kolekcije istarske vinarije Kozlović

Zagreb, 140515. Radnicka, Restoran Mano. Predstavljanje ljetnih berbi vinarije Kozlovic u restoranu Mano. Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 / CROPIX
Predstavljanje novih vinskih perjanica obitelji Kozlović

snima: Ranko Šuvar

Činjenica da je prošla godina bila katastrofalna za proizvodnju vina već je dobro znana, ali neki su, zahvaljujući znanju, upornosti i trudu, iz berbe koja nije previše obećavala uspjeli izvući ono najbolje, dobiti posebna, lagana, moderna vina, u kojima se još više ističu voćne, osvježavajuće arome.

Svoje proljetne lepršavce predstavili su u restoranu Mano 2, u zagrebačkoj Radničkoj cesti, Franco i Antonela Kozlović iz svoje vinarije iz Momjana u općini Buje. Sljubljivanje savršenih vina i vrhunske gastronomije mladog kuhara Hrvoja Kroflina počelo je Black tiger kozicama u consommeu rajčice začinjenima cvijetom soli s notom vanilije. Uz to smo pijuckali Kozlović Violetta Rose 2014. u kojem prevladavaju arome šumskog voća, obogaćene primjesama herbalnog karaktera.

/ CROPIX
Zagreb, 140515. Radnicka, Restoran Mano. Predstavljanje ljetnih berbi vinarije Kozlovic u restoranu Mano. Na fotografiji: Antonella, Gianfranco Kozlovic i Sasa Spiranec. Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Uz sapimi jadranske sipe, mikro salatu divljeg cvijeća i bilja te lemongrass dressing isprobali smo Kozlović Valle 2014. U vinu limunska trava vodi glavnu riječ, potom slijedi nešto pokošene trave, pa limete i drugih citrusa te na kraju svježa jabuka i u tragovima vinogradarska breskva.

/ CROPIX
Zagreb, 140515. Radnicka, Restoran Mano. Predstavljanje ljetnih berbi vinarije Kozlovic u restoranu Mano. Na fotografiji: Chef Hrvoje Kroflin. Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Kozlović Malvazija 2014. bila je poslužena uz pašku skutu s domaćim džemom od maslačka i kapara, uljem peršina i brusketom. Njen okus također odiše svježinom i živahnošću svježeg i blago reskog voća, ali istodobno ga krasi punoća i dugačko trajanje.

Šećer za kraj: Kozlović Muškat Momjanski 2014. izraženog muškatnog mirisa s primjesama cvijeća. Uživancija za sva osjetila sa zaključkom da će vina vinarije Kozlović sigurno ulepršati u čaše pravih vinoljubaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:39