GDJE PO PINCU?

Preporučujemo 5 lokacija na kojima možete kupiti pincu bolju od one koju biste sami ispekli

 @korica.hr Instagram
Brojne slastičarnice već su krenule s prodajom uskršnjih pinca pa smo ih skupili na jedno mjesto i sastavili popis

Omiljena uskršnja poslastica, slatki kruh ili pinca, nezaobilazan je dodatak gotovo svakom uskršnjem stolu. Posebno je popularan u Istri i Dalmaciji, vole ga i Slovenci i Talijani, a ono po čemu se razlikuje od klasičnog slatkog kruha jest činjenica da ostaje mekan čak i nakon nekoliko dana te u njemu možete uživati uz slatke, ali i slane dodatke. Savršen je dodatak uskršnjem doručku i šunki, ali pincu svakako možete poslužiti i uz popodnevnu kavu ili čaj.

Priprema pince, dobro nam je poznato, može oduzeti i cijeli dan pa smo tako ovog Uskrsa odlučili potražiti više nego prihvatljivu alternativu. Zavirili smo u ponude domaćih slastičarnica i pekarnica i u nastavku vam donosimo popis onih koji ovih blagdana pripremaju dostojne zamjene domaćim primjercima.

Kroštula

O Kroštulinoj pinci već smo pisali no svakako valja ponoviti kako je ova popularna craft pekarnica nedavno uvela dostavu putem servisa Wolt, a na popisu proizvoda koje nude nalazi se i pinca. Primjerak od 450 grama možete kupiti po cijeni od 39 kuna. Osim toga, na Kroštulinom web shopu čeka vas i varijanta od 700 grama po cijeni od 110 kuna.

image
Shop.krostula.hr

Amelie

Iz slastičarnice Amelie najavili su pak kako ove godine u ponudi imaju pincu s grožđicama, rumom, limunovom koricom i narančom koji njihovim primjercima daju poseban okus, a opisali su je i kao mekanu, pjenastu i mirisnu. U Amelie narudžbe primaju telefonski pa svakako svratite na njihov Instagram profil i saznajte detalje.

image
@amelie_slastice Instagram

Korica

Zagrebačka artisan pekarnica najavila je kako su ovogodišnje izdanje pince unaprijedili do savršenstva te kako, osim klasične pince, zainteresirani kod njih mogu pronaći i manje izdanje. Mala pinca, kako kažu, nestaje u tri zalogaja pa tako, zaželite li se ovih dana u šetnji centrom grada mekog i aromatičnog slatkog peciva, svakako svratite po svoj komad u Koricu.

image
@korica.hr Instagram

Orijent

Najstarija zagrebačka slastičarnica također je najavila prodaju svoje varijante pince. Njihova je, kako kažu, prepoznatljiva po divnoj žutoj boji i slatkom okusu, a dolazi u dvije varijante - maloj i velikoj. Osim Pince, u Orijentu također možete pronaći i druge uskršnje poslastice.

image
@orijent_zagreb Instagram


Rougemarin Doma

Pincu su u ponudu uveli i u specijaliziranoj trgovini Rougemarin Doma. Oni je također pripremaju s grožđicama i rumom, a dodaju i svinjsku mast. Svratite li u njihov lokal u zagrebačkoj Petrinjskoj, za pincu od 350 grama morat ćete izdvojiti 35 kuna, a osim toga, tamo ćete pronaći i šunku u kruhu, francusku salatu i druga slasna uskršnja jela.

image
Rougemarin.hr/doma
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:36