IMAMO RECEPT

Prije sezone krafni, u popularnoj zagrebačkoj slastičarnici isprobajte ovo pecivo inspirirano talijanskim klasikom

Toliko nam se svidjelo da smo Miu Salman, vlasnicu slastičarnice, odmah zamolili za recept

U nedavnom razgovoru s prijateljima gurmanima došli smo do informacije da se u slastičarnici Meet Mia, u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, osim različitih vrsta slastica, mogu kupiti i prilično dobri slani zalogaji. Znali smo i ranije da ovdje nude dobar brunch po poštenim cijenama, no jedan se njihov slani proizvod našoj ranije spomenutoj ekipi posebno svidio. Riječ je o cacio e pepe rolici koju u ovoj poznatoj slastičarnici rade od tijesta od kroasana, a pune kremom od sira i papra, kako bi što više podsjećala na talijanski klasik cacio e pepe.

ŠTO JE CACIO E PEPE TJESTENINA?

Budući da smo čuli toliko pohvala na račun ovog peciva, logično, morali smo ga isprobati i sami. Na kućnu adresu stigao nam je putem dostavnog servisa Wolt, a cijena za jedno poveće pecivo bila je 2,60 eura.

image
Lidija Lončarić/

Iako smo na prvu bili malo skeptični, jer što to točno može biti toliko dobro u ovoj kombinaciji, već na prvi zalogaj ostali smo ugodno iznenađeni. Rolica je lagana i prozračna, lijepo razlistana, a punjenje ima neočekivanu dozu kremoznosti, lijepo se osjete i pecorino sir i papar, ali ništa od navedenih sastojaka nije previše napadno.

Kako nam se rolica prilično svidjela, kontaktirali smo Miu Salman, vlasnicu slastičarnice Meet Mia i zamolili je za recept. Mia nam je rekla kako svoju rolicu rade od tijesta za kroasane pa je postupak malo složeniji, ali kako je odlična ideja i punjenje umotati u meko brioche pecivu te je s nama podijelila recept za tu varijantu.

image
Lidija Lončarić/

Recept za meke cacio e pepe rolice ostavljamo u nastavku, a vama toplo savjetujemo da, kada se gladni nađete u blizini zagrebačke Vlaške ulice, sjednite za jedan od stolova šarmantne slastičarnice i prije kakvog kremastog kolača, priliku dajte njihovoj cacio e pepe rolici. Mogla bi vas iznenaditi!

A kad smo već tu, dobro je spomenuti, od 9. siječnja u Meet Mia slastičarnici ponovno možete kupiti i njihove superpopularne krafne. Naš favorit je klasik, krafna s marelicom. Više informacija potražite na Instagram profilu slastičarnice.

CACIO E PEPE ROLL (10 ROLICA)

Za tijesto će vam trebati:

160 g mlijeka
10 g suhog kvasca
400 g brašna za dizana tijesta
160 g maslaca
20 g šećera
10 g soli
2 jaja

Za punjenje:

300 g krem sira
100 g Pecorina
crni papar

Priprema:

Mlijeko malo zagrijte pa u njega dodajte kvasac. Pustite 10-ak minuta da se kvasac aktivira. Za tijesto najprije pomiješajte suhe sastojke, dodajte maslac i jaja sobne temperature, a zatim i kvasac s mlijekom. Zamijesite tijesto mikserom, nastavkom za tijesto. Mijesite 15-ak minuta dok ne postane sjajno i glatko i razvije se gluten. Pokrijte ga i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi sat vremena. Tijesto zatim razvaljajte u pravokutnik, po površini premažite krem sirom, naribajte pecorino i dodajte svježe mljeveni crni papar. Nemojte štedjeti na papru. Zarolajte u valjak i narežite na 10 rolica. Posložite po posudi za pečenje, pokrijte i ostavite da se diže još 45 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, ubacite rolice i odmah smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Pecite 20-ak minuta. Nakon pečenja ostavite da se rolice malo ohlade i na svaku naribajte još malo pecorino sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:40