Broj polaznika ograničen

Prilika koja se ne propušta! Petra Jelenić je najavila odličan masterclass

Dvodnevni masterclass održat će se 4. i 5. ožujka, od 17 do 21 sat, u suradnji s Kuhaonom

"Nakon dvomjesečne pauze, od ožujka, krećem s ciklusom edukacija u Kuhaoni. Nakon brojnih upita osmislila sam niz tema koje ćemo profesionalno obrađivati kroz godinu. Prva tema u nizu je Uskrs", objavila je na svom službenom Instagram profilu naša cijenjena slastičarka Petra Jelenić i usrećila vojsku obožavatelja njezinih slastica koji su s nestrpljenjem iščekivali nove radionice.

Istaknuvši kako je prva tema Uskrs, odnosno uskršnji entremet, Petra je dodala kako sam pojam entremet označava manju tortu koja se sastoji od više slojeva raznih tekstura.

"U tipičan entremet visine od 6 cm ide minimalno jedan biskvit, hrskavi sloj, insert, krema, glazura i dekoracija. Naravno, kompozicija može imati više slojeva, no ono što bitno jest kako su ti slojevi tehnički napravljeni i kakav je na kraju sklad okusa", objasnila je Petra.

image
Vedran Peteh/Cropix

Dvodnevni masterclass održat će se 4. i 5. ožujka, od 17 do 21 sat, u suradnji s Kuhaonom.

"Ovo je moj je zaokret u profesionalno slastičarstvo i prvi od više planiranih višednevnih Masterclassova gdje ćemo koristiti i objašnjavati profesionalne namirnice, slastičarsku terminologiju i ozbiljno predavati o temama profesionalnog slastičarstva", istaknula je mnogima omiljena slastičarka u opisu radionice.

Kako doznajemo, prvi dan će se polaznici posvetiti izradi Dacquoise biskvita od badema i limuna, Crunchu od badema, Insertu od jagoda i timijana, Mousseu od bijele čokolade, limuna i timijana, a potom će to sve naučiti i spojiti. Drugi dan slijedi dekoracija koja se sastoji od Velour glazure, gnijezda od čokolade te ukrasa od bijele čokolade i marcipana. Svaki polaznik kući nosi svoju tortu koja je smrznuta u procesu pripreme i tako može ostati do Uskrsa.

Kako je broj mjesta ograničen na 10, već je sad pravi čas da rezervirate svoje mjesto, a kako to možete učiniti, doznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 15:24