GELATO ZA USKRS

Proizvode najbolji sladoled u gradu, a od ovog vikenda nude i okus pince, saznali smo detalje

 Neja Markicevic/cropix/
Zamislite da ovog Uskrsa, umjesto u klasičnim slasticama, uživate u kremastom gelatu s pincom...

Nakon što je craft sladoled Pri Suncu pobijedio na našem prošlogodišnjem kušanju, ne prestajemo pratiti novitete iz male proizvodnje na zagrebačkoj Savici. Nina Šarić, slastičarka i pokretačica brenda Pri Suncu, nikada ne miruje pa tako svojim kupcima neprestano predstavlja proizvode koji uglavnom odmah postaju hit. Isprobali smo tako nedavno njezine bogato punjene choux slastice i odličnu tortu, a ovih nam je dana pažnju ukrao njezin uskrsni gelato s pincom.

"Već za Božić sam htjela napraviti panettone gelato, ali nam je bila takva ludnica s narudžbama da jednostavno nisam stigla, a inače taj okus mi je bio definitivno najdraži koji smo radili u Italiji dok sam bila u školi. Tako je nastala ideja da testiram gelato od pince. I sama sam se iznenadila koliko je dobar, toliko kremast, a baš je pravi okus pince. Ja je inače obožavam, samo mi nekad bude malo presuha, a ovdje se baš nadopunjava ta suhoća svježinom", rekla nam je Nina i dodala kako, kao i obično, i kod pripreme ovog sladoleda koristi samo najkvalitetnije sastojke kao što je, primjerice, Valrhona čokolada.

image
Privatna Arhiva/

"Kao i za sve ostale okuse sladoleda, sami radimo svoju bazu zbog čega i dobijemo tako kremastu i svilenkastu strukturu sladoleda, pa u tu bazu dodamo pincu i izblendamo sve. Smjesu pasteriziramo, nakon čega se u cilindru za zamrzavanje krene lediti smjesa uz dodatno upuhivanje zraka i za par minuta iz stroja izlazi najfiniji gelato od pince", pojasnila nam je Nina Šarić postupak proizvodnje.

image
Privatna Arhiva/

Gelato s pincom u prodaji je od ovog vikenda pa sve do Uskrsa, a taj okus može se vrlo jednostavno kombinirati s drugima koje nudi Pri Suncu. U prodaji su pistacija, lješnjak, tiramisu, bijela čokolada s cimetom i kakaom, tamna čokolada s kakaom te naš favorit – badem s medom. Cijena kutije s dva okusa (650 ml) je 69,99 kuna, dok je cijena velike kutije s tri okusa (1350 ml) 119 kuna. Za više informacija svakako zapratite Pri Suncu na društvenim mrežama i posjetite njihovu službenu stranicu.

ŠTO JE PRI SUNCU I GDJE PRONAĆI NJIHOV GELATO?

Pri suncu je mala proizvodnja ručno rađenog talijanskog gelata, torti i kolača po narudžbi. Nalazi se na ispod tržnice na zagrebačkoj Savici i, u slučaju sladoleda, funkcionira na principu narudžbi dan ranije. Dovoljno je tek telefonski dogovoriti količinu koju želite, odabrati okuse i idućeg dana pokupiti svoj paket od 650 ili 1350 ml.

Cijelu priču o Pri Suncu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:49