Savršen za druženje

Proširen je jedan od najimpresivnijih splitskih koktel barova, sad izgleda još bolje

Osim novih mjesta za sjedenje, Bar Sistema Antea Ivaniševića u Ulici Andrije Kačića Miošića 7 sada ima i mali laboratorij za pripremu

U uskoj uličici iza splitske Prime, iza staklenih vrata i tamnih zavjesa, već se nekoliko godina nalazi Bar Sistema, impresivan mali bar Antea Ivaniševića, koji je samo za čitatelje Dobre hrane pripremio više dobrih koktela prošlog ljeta. Za užurbanih ljetnih dana Sistema bi se napunila brzinom svjetlosti, a ako se niste na vrijeme pojavili da zauzmete mjesto za velikim šankom ili nekim od stolova, ne bi vam ostalo puno opcija. Upravo bi se zato nerijetko gosti razmiljeli i ispred bara, a žamor i smijeh bi odjekivali po ulici. Iako i to ima svog šarma, redovni gosti napokon će moći odahnuti - Bar Sistema ove je zime proširena gotovo dvostruko!

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

Vlasnik Bar Sisteme, Anteo Ivanišević, objasnio nam je kakve su sve promjene uvedene u Bar Sistemu: "Sam bar sada izgleda bitno drugačije, iako nismo mijenjali njegovi prepoznatljivi dizajn s visokim back-barom, odnosno policama ispunjenima bocama iza bara. Proširenjem smo dobili 60 sjedećih mjesta, što je veliko povećanje s prethodnih 26 i drugačiji raspored prostora. Puno je prostranije i prozračnije", zadovoljan je Ivanišević.

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

U sklopu proširenja dio prostora pretvoren je u mali ostakljeni laboratorij za pripremu, san snova svakog barmena. "Zbog proširenja opterećenje šanka i hladnjaka postalo je preveliko za postojeće kapacitete, tako da smo se morali prilagoditi. Zato smo napravili prostor laba u kojem imamo dovoljno hladnjaka za pohranu sastojaka, a u kojem možemo i raditi sve pripreme, a da ne remetimo rad u šanku", napomenuo je.

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

Pozitivni komentari redovnih gostiju na atraktivno proširenje bara nisu izostali: "Prve reakcije gostiju su super. Puno ljudi je reklo da im je puno draže sada provodit više vremena u baru jer više nije tijesno. Kako stane puno više ljudi, svima je zabavnije".

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

Inače, Sistema je od svog otvorenja sredinom srpnja 2021. godine često bila mjesto okupljanja barmena i svih koji prate domaću i internacionalnu koktel scenu, što zbog predavanja raznih ambasadora različitih proizvođača pića, što zbog gostovanja barmena i takozvanih bar takeovera.

"Radili smo puno gostovanja kako bismo oplemenili svoje i tuđe znanje i pokazali sceni u Hrvatskoj kako to rade najbolji iz cijelog svijeta. Nastavit ćemo i dalje raditi gostovanja, samo u manjem opsegu - treba i drugima dati priliku da organiziraju takve evente", istaknuo je Ivanišević.

image
Joško Supić/Cropix

image
Joško Supić/Cropix

U Bar Sistemi, kao i u većini domaćih barova, periodično mijenjaju koktel kartu. S obzirom na to da im je tijekom zime uređenje samog bara bilo prioritet, tek im slijedi razvijanje novih ideja, ali nam je Anteo Ivanišević najavio da bi nova karta mogla biti spremna kroz mjesec i pol. Treba li vam još koji razlog da posjetite ovaj urbani bar?

Bar Sistema nalazi se u Ul. Andrije Kačića Miošića 7, a radi od utorka do subote, 17 - 1 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:26