Sjajna prilika za gurmane

Prvi put u Hrvatskoj će kuhati slavna chefica Leonor Espinosa

Večere domaćih i stranih chefova posjetitelji će moći kušati u čak 13 splitskih restorana među kojima su Artičok, Corto Maltese, Dvor i drugi

Sljedećeg tjedna u Splitu počinje još jedno izdanje domaćeg festivala mediteranske kuhinje Taste the Mediterranean u sklopu kojeg će u splitskim restoranima večere pripremati tridesetak domaćih i svjetskih chefova nagrađenih Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama i drugim kulinarskim priznanjima. Prvi put će u Hrvatskoj kuhati i chefica Leonor Espinosa, Kolumbijka koja je prošle godine proglašena najboljom cheficom svijeta, a o njezinim postignućima smo pisali ovdje.

image

Jelo Leonor Espinose

Press

Espinosa će u četvrtak 5. listopada gostovati u restoranu Heritage Hotela Martinis Marchi na otoku Šolti, a pripremat će specijalitete iz svojeg poznatog restorana Leo iz Bogote koji se također nalazi na listi najboljih restorana svijeta.

Tijekom četverodnevnog trajanja Festivala gostovat će i chefovi Lionel Levy i Frédéric Charlet iz francuske udruge Gourméditerranée, a svoju večeru "Okusi Provanse" pripremat će u hotelu Ambasador. Večere domaćih i stranih chefova posjetitelji će moći kušati u čak trinaest splitskih restorana među kojima je Artičok, Corto Maltese, Dvor, Kadena, Noštromo i Zrno Soli.

Sjajna je ovo prilika za sve gurmane, a i dobar razlog za mali bijeg na more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:52