VELIKA PRILIKA

Raise the Bar akademija nudi stipendiju kojom se ide na najbolja učilišta u svijetu, ovo su detalji

 Luc Olivier
Prilika za novu generaciju chefova - prijave za edukaciju na vodećim svjetskim kulinarskim akademijama otvorene su do 2. studenog.
Prilika za novu generaciju chefova - prijave za edukaciju na vodećim svjetskim kulinarskim akademijama otvorene su do 2. studenog.

Otvorene su prijave za stipendije Raise the Bar, namijenjene kuharima i slastičarima s jednom do pet godina radnog iskustva. Kroz ovaj program, koji organizira Coca-Cola HBC Adria, odabranim kandidatima omogućit će se besplatna edukacija na nekim od najpoznatijih međunarodnih kulinarskih učilišta, uključujući Le Cordon Bleu, École Ducasse i ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Prijave traju do 2. studenog putem službene stranice projekta.

image
Luc Olivier

Cilj stipendije je ulaganje u mlade profesionalce starije od 18 godina koji žele unaprijediti svoje vještine i doprinijeti razvoju hrvatske ugostiteljske scene. Proces odabira sastoji se od dva dijela. Prvi korak je analiza prijava u kojoj će timovi Coca-Cole HBC Adria i Raise the Bar procijeniti motivaciju, iskustvo i planove za razvoj kandidata. Nakon toga, finalisti će proći testiranje vještina pred stručnim žirijem koji čine chefovi Hrvoje Kroflin, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te slastičarka Tea Mamut.

Do sada je kroz program Raise the Bar dodijeljeno čak 18 stipendija. Među prvim stipendistima bio je i Tibor Valinčić, chef koji je kasnije restoranu Dubravkin put donio Michelinovu preporuku. Što je dovelo i do zvjezdice kasnije. Prošlogodišnji dobitnici stipendija bili su slastičarka Kate Svaguša iz Makarske, Rea Gabriela Vrsalović s Brača te chefovi Antonio Banovac iz Splita i Jela Šaban iz Zagreba.

image

dd dd

Raise the Bar je šira inicijativa tvrtke Coca-Cola HBC Adria koja, uz stipendije, uključuje i druge programe usavršavanja za ugostiteljske djelatnike. Od 2019. godine, kroz Akademiju je prošlo više od 100 barmena, konobara i barista, dok je gotovo 4.000 maturanata strukovnih škola steklo dodatna znanja za početak karijere. Više informacija dostupno je na stranici www.raisethebaradria.com.

image
Luc Olivier

Raise the Bar, dakle, nije samo program stipendiranja, već strateško ulaganje u budućnost hrvatske gastronomije. U vrijeme kada se sektor suočava s izazovima radne snage, inicijative poput ove pružaju ključnu podršku mladim talentima i postavljaju temelje za podizanje kvalitete cjelokupne ugostiteljske ponude.

Za mlade kuhare i slastičare koji svoju karijeru vide kao put stalnog učenja, ovo je prilika za stjecanje svjetskih znanja i iskustava koja mogu oblikovati ne samo njihovu profesionalnu budućnost, već i smjer razvoja domaće kulinarske scene. Sretno svima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 10:01