NOVO NA SCENI

RavioXo, restoran Dabiza Munoza dobio je Michelinovu zvjezdicu samo šest mjeseci od otvorenja

 Adriaan Van Looy/
RavioXO je smješten unutar shopping centra El Corte Inglés de Castellana u centru Madrida

Restoran RavioXO chefa Dabiza Munoza dobio je MIchelinovu zvjezdicu nakon samo šest mjeseci od otvorenja. Na ceremoniji The Best Chef u Madridu kojoj smo prisustvovali pričalo se o tome kako je Dabizu gotovo sigurna zvjezdica za RavioXo. Otvorenje novog restorana Dabiz je najavio u Rovinju na Weekend Food Festivalu.

image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /

Ako svi chefovi idu jednim putem ja biram dijametralno suprotan. Avangarda za mene je put kojim nitko prije nije išao. Bilo da razmišljam kako postaviti streetfood truck, složiti hamburger ili novi meni za DiverXO (njegov restoran u Madridu koji ima tri Michelinove zvjezdice) uvijek tome pristupam na način "moram napraviti najbolje na svijetu na način koji još nitko nije percipirao". Pitate se kako je to moguće i da li je iscrpljujuće? Da, užasno je! Zato pokušavam što više putovati i jesti. Da mogu potpisao bih do kraja života da putujem i jedem." izjavio je Dabiz Munoz na svom predavanju održanom na Weekend Food Festivalu.

image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /
image
Eli Iglesias /

Talentirani chef koji je proglašen najboljim na svijetu u Madridu na spomenutoj ceremoniji koncept novog restorana temelji na tjestenini u različitim kulturama, a izvedene na neki svoj poseban način. Neka od jela su ukiseljeni hladni ravioli koji su punjeni jarebicom, ikrom ježinca, jalapeñosima. Ravioli su potom odležavani u komori (jelo košta 22 eura), korejski bao bolognese što je kombinacija srnetine, choriza od divljači 24 mjeseca odležavanog parmezana, a jelo je pripremljeno na pari (22 eura), rigatoni na žaru u tipu "vitello chilli tonnato" (jelo košta 16 eura).

Iako je idejni začetnik Dabiz Munoz, glavni chef RavioXOa je Balo Ortiz. Za one koji možda nisu među sretnicima koji uskoro putuju u Madrid i možda nemaju prilike posjetiti RavioXo, uvijek mogu pustiti njihovu playlistu na Spotifyju i maštati da su u top restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 13:55