SVIJET GASTRONOMIJE

Redzepi zatvara jedan od najboljih restorana na svijetu jer im poslovanje više nije isplativo

Restoran 108
 Facebook 108
Jedan od restorana u čijem vlasništvu udio ima i priznati chef Rene Redzepi, ovih dana zatvara svoja vrata

Restoran 108, smješten u Kopenhagenu, krajem rujna zatvara svoja vrata, najavili su nedavno na svojim društvenim mrežama. U gastronomskim kuloarima poznat je i kao Nomin sestrinski restoran u kojem se po pristupačnijim cijenama uživa u vrhunskoj hrani. Uvršten je čak i na prestižan popis najboljih restorana na svijetu "The World´s 50 Best Restaurants". Kuhinju istog godinama je vodio Kristin Bauman, koji je pak prije toga znanje skupljao upravo u Nomi, a sad je i jedan od suvlasnika u 108.

Kao glavni i najveći razlog vlasnici zatvaranja naveli su pandemiju koronavirusa te drastično smanjenje broja posjetitelja. Naveli su i kako im održavanje prostora i rad u ovakvim uvjetima više nije ekonomski isplativ te kako su, nažalost, prisiljeni zatvoriti restoran.

Dobra vijest ipak je kako će se na istoj lokaciji otvoriti restoran drugačijeg tipa te će isti ostati u rukama većine prijašnjih vlasnika, među kojima je naveden i sam Rene Redzepi. Podsjećamo, zbog pandemije koja je zahvatila svijet, kroz nekoliko je mjeseci bila zatvorena i Noma, a zatim je ponovno otvorena u formi wine bara s burgerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:28