IZGLEDA SLASNO

Rijeka dobila Langos bar, nude samo poznati mađarski street food, cijene između 2,50 i 4 eura

 Ivan Vranjic/langos Bar Rijeka Facebook/
U novootvorenom street food restoranu nude samo langoše, i to sa slatkim i slanim nadjevima, prazne i punjene

Nedavno je u Rijeci otvoreno mjesto koje će se posebno svidjeti ljubiteljima slasnih, prženih zalogaja. Riječ je o Langos baru, otvorenom na adresi Krešimirova 6A, malom obiteljskom street food restoranu koje nudi samo jednu vrstu jela - langoše. Ovdje ih rade u nekoliko varijanti, a osim na licu mjesta, naručiti se mogu i putem aplikacije Glovo. Cijene se kreću od 2,50 eura za prazne do 4 eura za langoše s nadjevima.

image
Langos Bar Rijeka Facebook/

U Langos baru tako možete naručiti crveni langoš s vrhnjem, čilijem, kulenom, feta sirom i lukom, zatim zeleni s pesto genevese, rikulom, mozzarellom i acetom balsamicom te punjeni langoš sa šunkom i sirom. Svi pobrojani koštat će vas 4 eura, dok će vas bijeli s vrhnjem, češnjakom, sirom i vlascem te slatki s preljevom od čokolade, vanilije, šumskog voća ili s Nutellom s orasima ili kokosom koštati 3 eura.

Više informacija potražite na Facebook stranici Langos bar Rijeka.

image
Langos Bar Rijeka Facebook/

ŠTO JE ZAPRAVO LANGOŠ?

Langoši dolaze iz Mađarske, gdje slove za najpoznatiji tradicionalni street food, a kod nas su posebno popularni u Međimurju. Riječ je o dizanom tijestu koje se oblikuje u krugove veličine srednjeg tanjura, a zatim se prže u dubokom ulju te im se dodaju različiti nadjevi. Najčešće su to vrhnje, sir, dodaje se i crvena paprika, vlasac, češnjak i luk, a danas se mogu pronaći i varijante s mesnim dodacima ili, pak, slatkim. Dobro je dodati i kako postoje dvije varijante tijesta za langoše - klasično dizano i dizano tijesto s dodatkom krumpira. Langoše je najlakše opisati kao poderane gaće u malo drugačijoj formi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:49