KRENULA TRANSFORMACIJA

Rijeka dobiva gastroteku s 20-ak malih restorana, koja će objediniti različite svjetske kuhinje

Na riječkoj tržnici u tijeku je transformacija Prvog paviljona u suvremenu gastronomsku oazu, koja će objediniti različite svjetske kuhinje, lokalne OPG-ove i moderne ugostiteljske koncepte

Radovi na unutrašnjosti Prvog paviljona su krenuli, a cilj je da prostor postane gastronomska oaza do ovogodišnjeg Adventa. Službeni naziv bit će im gastroteka PAVIL1ON.

"S petim mjesecom smo preuzeli projekt i dobili prostor u zakup od Rijeka plus. Predali smo svu dokumentaciju za građevinsku dozvolu, koju smo nedavno i dobili i sada krećemo s grubljim građevinskim radovima", rekao je Marko Baljak, projektni menadžer.

Prostor je izlicitiran od strane tvrtke Parve po cijeni od 16,20 € po četvornom metru, što iznosi nešto više od 15.000 € mjesečno. U tijeku je demontaža zatečenog inventara, dok se istovremeno potpisuju ugovori o podzakupu na pet godina, uz mogućnost produljenja, javlja Fiuman.hr.

Planirani koncept predviđa 20 različitih sadržaja hrane i pića, a prostor će biti podijeljen na ugostiteljski i komercijalni dio.

"Ako netko ima zanimljiv novi koncept, rado sjednemo, detaljno ga prođemo i vidimo ima li mjesta za suradnju", dodao je Baljak.

Cilj je ponuditi široku paletu gastronomskih doživljaja, od tradicionalne hrvatske kuhinje i internacionalnog street fooda, do ponude domaćih OPG-ova i inovativnih jela za sve ukuse.

Iako je zgrada vrijedna zbog svoje povijesti, radovi donose i tehničke izazove. "Najzahtjevniji dio, osim same gradnje, je ventilacija, grijanje i hlađenje - pogotovo jer se radi o velikom prostoru u kojem će djelovati ugostiteljske jedinice", ističe Baljak.

Završetak radova planiran je u roku od šest mjeseci, a sve bi trebalo biti spremno za otvaranje pred nadolazeći Advent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 11:55