ŠTO PROBATI?

Seitan kebab najveće je iznenađenje novog menija zagrebačkog restorana KAI, morate ga probati

 Privatna Arhiva
Ekipa iz zagrebačkog KAI-a na svoj je meni uvrstila nekoliko novih, više nego zanimljivih jela

Kada su sredinom prošle godine otvorili svoj lokal na samom početku Jurišićeve ulice, goste su instantno pridobili sendvičima s hrskavom katsu piletinom. Do danas, unatoč brojnim promjenama, katsu sando sendvič i dalje se zadržao pri vrhu liste jela koja se ovih dana naručuju najviše. No, s novim menijem kojeg su putem društvenih mreža predstavili prije tek nekoliko dana, situacija bi se naglo mogla promijeniti. Na njihovom novom meniju, naime, uz već prepoznate i pomalo izmijenjene favorite kao što su ramstek sendvič i tuna naan, sada se nalaze i karaage chicken bowl, seitan kebab, BBQ pulled pork, a sendvič s bakalarom zamijenili su oradom s hrskavom cvjetačom i salsom od lješnjaka.

"Stalno smišljamo nešto novo i igramo se pa su nam i jela s novog menija došla nekako prirodno", rekli su nam kratko u KAI-u pa dodali kako dio ekipe sve više zanima i vegetarijanska kuhinja te kako su sretni što gostima mogu ponuditi i kvalitetna bezmesna jela.

image
Privatna Arhiva

Isprobali smo dio jela s novog menija i odmah primijetili kako se ekipa iz KAI-a i dalje, unatoč trenutnoj nepovoljnoj situaciji u ugostiteljstvu, ne odmiče od svoje filozofije pa ćete tako po cijeni od 62 do 72 kune, koliko će vas koštati njihova jela naručite li ih putem aplikacija za dostavu, dobiti više nego poštene porcije street fooda upakiranog u prepoznatljive okuse. U nastavku izdvajamo naše favorite.

Njihov karaage chicken bowl, spoj marinirane pa pržene hrskave piletine, jasmin riže, umjereno ljutog kimchija, ribanog dimljenog tofua i svježeg povrća dobar je primjer kompletnog ručka u jednoj zdjelici, ali i zasitnog comfort fooda kakvom često naginjemo za vrijeme hladnih zimskih dana. Tuna naan, koju smo već prije imali prilike kušati u KAI-u, u zimskom ruhu dolazi u nešto izmijenjenom sastavu, ali i dalje predstavlja na oko lagano jelo koji će vas na kraju ipak zasititi. Marinirana tuna dolazi na mekanoj naan pogačici, a ugodno je iznenađenje i salata od edamama, mlade zelene soje.

image
Privatna Arhiva

Za kraj smo ostavili seitan kebab koji bi na prvi zalogaj mogao zavarati i najveće ljubitelje mesa. Listići seitana, naime, upakirani su u tanko, ali mekano pecivo s dodatkom domaćeg ukiseljenog povrća, dobrom dozom sriracha majoneze i svježe salate. Porcija je zbilja pristojna, okusi dobro posloženi i usprkos ranije spomenutoj hrskavoj piletini kao vječnom favoritu, ovo jelo mogli bismo proglasiti najugodnijim iznenađenjem s novog KAI-ovog menija.

image
Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:43