DOBRA IDEJA

Slatko, slano i kiselo: stigao je slatkiš za odrasle koji će se posebno svidjeti ljubiteljima matche

Zeleni dražeji s matchom zajednička su kreacija sestara Blažević, koje stoje iza brenda Materia, i Dražena Zeljkovića iz Chozena

Tko vam prvi pada napamet kada pomislite na matchu? A na bijelu čokoladu? U slučaju da je u pitanju ista osoba ili vi sami, onda je slatkiš koji su osmislile Zrinka i Maja Blažević, koje stoje iza brenda Materia, i Dražen Zeljković iz Chozena, nešto na što jednostavno morate obratiti pažnju. Dvije sestre iz Rijeke, naime, udružile su se s jednim od najboljih hrvatskih čokolatijera kako bi zajedno kreikrali slatkiš za odrasle koji spaja bademe, matchu, bijelu čokoladu i limun.

image
Ino Zeljak

U pitanju je, kažu, najbolja kombinacija slatkog, slanog, gorkog i kiselog. Točnije, kombiniraju bogat, orašast okus slanih badema sa suptilnom gorčinom matche, fino mljevenog praha posebno uzgojenog i obrađenog lišća zelenog čaja, zatim kiselkastu notu limuna i nježnu bijelu čokoladu. Zamislili su ga kao desert za one izbirljive i one koji su uvijek u potrazi za zdravijim varijantama slatkih grickalica, a budući da je u pitanju u posljednje vrijeme i na našem tržištu sve dostupnija i prilično popularna matcha, vjerujemo da će zainteresiranih za njihov novi proizvod itekako biti.

"Jako smo sretni što smo u suradnji s našim dragim partnerima iz Chozena kreirali ove prefine dražeje. U današnjem brzom svijetu, potrošači sve više traže grickalice koje ne samo da pružaju nalet energije, već nude i nutritivnu vrijednost. Uz matcha dražeje, nudimo ukusno rješenje koje spaja okus i hranjivost, omogućavajući grickanje bez grižnje savjesti", poručile su Maja i Zrinka iz Materie.

image
Ino Zeljak
image
Ino Zeljak

Dražen Zeljković iz Chozena, koji je i nedavno za Dobru hranu pripremio fantastičan desert s plodom yuzua, a njegov je brend inače poznat po odličnim čokoladnim bombonima, dodao je kako prilikom proizvodnje svaki dio ovih matcha dražeja prolazi kroz pomnu kontrolu kako bi se do otvaranja pakiranja sačuvala sva svježina i kvaliteta.

"Od nabave najfinijih badema do premium Ceremonial grade Materia matcha praha, svaki je korak pažljivo kuriran kako bi se pružio međuobrok koji nije samo ukusan nego i zdrav. Prepuni antioksidansa, vitamina i minerala, matcha dražeji nude hranjivi poticaj za energičan dan", dodao je.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Matcha dražeji dolaze u pakiranju od 150 grama, upakirani su u malu kutijicu koja može biti lijep poklon, a istovremeno stane i u svaku torbicu. Cijena za pakiranje je 8,80 eura i naručiti se može putem Chozen ili Materia službene stranice.

Maja i Zrinka Blažević, inače sestre iz Rijeke, pokrenule su materia.eu platformu, a jedna od glavnih komponenata njihovog poslovanja jest distribuiranje matcha čaja direktno iz Japana. Tako je u Hrvatskoj odnedavno moguće konačno piti izuzetnu matchu. Do sada su već ostvarile suradnje s nekoliko zagrebačkih lokala, izbacile su i nekoliko brendiranih proizvoda, a cijelu ponudu možete pogledati na službenim stranicama njihova brenda.

Priču o poduzetnim sestrama možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:01