NAKON ŠEST GODINA ŠUTNJE

Slavni chef optužen za seksualno zlostavljanje najavio povratak: "Nismo zaboravili što si napravio"

 Joseph Prezioso/afp/
Ovih su dana pratitelje Marija Batalija iznenadile objave kojima je slavni chef najavio povratak na scenu

Kada je nakon gotovo šest godine šutnje na društvenim mrežama, za seksualno uznemiravanje zaposlenica optuženi nekada cijenjeni chef Mario Batali ovih dana objavio svoj prvi post, mnogi su ostali više nego iznenađeni. Posebice zato što je sadržajem prve objave najavio povratak na gastronomsku scenu, i to novim virtualnim događajima.

Brojnim korisnicima Instagrama to se nimalo nije svidjelo pa su mu ostavili komentare poput: "Nismo zaboravili što si napravio" i "Zaboravi prijatelju, ništa od toga", no javili su se i oni koji su njegov povratak jedva dočekali.

"Nedostajao si nam", "Ne mogu vjerovati da je ovo istina", "Dovoljno si dugo šutio, dobrodošao natrag veliki chefe", samo su neki od komentara podrške Bataliju.

Kako piše portal Eater, nakon čak dvije objave u posljednjih nekoliko dana, redakcija je odlučila kontaktirati Batalija, no njegov tim odgovorio je kako nekada iznimno slavni chef trenutačno ne odgovara na upite medija. Kako pišu, to i ne iznenađuje previše budući da je Batalija nekoliko žena 2017. godina optužilo za seksualno uznemiravanje te je cijela stvar prilično glasno odjeknula gastronomskom scenom u cijelom svijetu. Batali je tada odstupio od svih svojih funkcija, a tek 2022. godine suočio se s tužbama. Iste godine postigao je nagodbe s dvije žene koje su ga tužile te je oslobođen optužbi, o čemu smo pisali ovdje.

Zanimljivo je i kako je ranije ove godine Batali uložio u pekaru u Michiganu, nazvanu Common Good, a vlasnici su izjavili kako im je plan bio iskoristiti partnerstvo s Marijem Batalijem kako bi prikupili novac za dobrotvorne organizacije koje se bave gladi u svijetu, piše Eater, te dodaju kako se to ipak još nije dogodilo.

Iako nije jasno što Batalijev povratak znači i kakve će točno virtualne događaje održavati, mnogi su se složili kako je, nakon bogate karijere i svega negativnog što je uslijedilo, vrijeme ovog chefa možda ipak prošlo te kako vjerojatno ne postoji ništa novo što publici može ponuditi, a da se zaboravi ono što je, vjeruje dio scene, ipak učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:43