GENIJALNO

Spektakularna fontana samo je jedan od razloga zašto želimo posjetiti novi muzej čokolade

Lindt House of Chocolate
 @lindthomeofchocolate Official Instagram
Lindt Home of Chocolate novi je projekt koji bi mogao oduševiti ljubitelje čokolade

Švicarski Lindt je u Kilchbergu nedaleko Zuricha sredinom rujna otvorio muzej čokolade u sklopu kojeg se nalazi i prodavaonica, a ono što je posebno oduševilo ljubitelje čokolade jest najveća čokoladna fontana na svijetu. Visoka je više od devet metara i s nje se slijeva otprilike 1500 litara prave čokolade. No, iako je privukla najviše pažnje, ogromna čokoladna fontana nikako nije sve u čemu posjetitelji Lindt Home of Chocolate mogu uživati.

U zgradi velikoj više od 6000 kvadratnih metara nalazi se i izložbeni prostor, prodavaonica, ali i tvornica čokolade. Velik dio sadržaja je interaktivan pa tako posjetitelji na svakom koraku mogu isprobati neku od Lindtovih čokoladnih poslastica, naučiti sve o kakaovcu, povijesti proizvodnje čokolade i što ona danas predstavlja u različitim dijelovima svijeta. Osim fontane, prodavaonica u sklopu Lindt Home of Chocolate također je najveća takve vrste u svijetu, a tu je i čokolaterija u kojoj posjetitelji mogu izraditi svoju čokoladu, kreirati vlastito pakiranje pralina ili pak jednostavno uživati u promatranju Lindtovih zaposlenika kako spretno završavaju prepoznatljive čokoladne slatkiše.

Lindt Home of Chocolate otvoren je 13. rujna, a samom otvorenju prisustvovao je i ambasador brenda, tenisač Roger Federer. Sve informacije i kupnju karata možete obaviti putem službene stranice.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:23