GENIJALNO

Spektakularna fontana samo je jedan od razloga zašto želimo posjetiti novi muzej čokolade

Lindt Home of Chocolate novi je projekt koji bi mogao oduševiti ljubitelje čokolade
Lindt House of Chocolate
 @lindthomeofchocolate Official Instagram

Švicarski Lindt je u Kilchbergu nedaleko Zuricha sredinom rujna otvorio muzej čokolade u sklopu kojeg se nalazi i prodavaonica, a ono što je posebno oduševilo ljubitelje čokolade jest najveća čokoladna fontana na svijetu. Visoka je više od devet metara i s nje se slijeva otprilike 1500 litara prave čokolade. No, iako je privukla najviše pažnje, ogromna čokoladna fontana nikako nije sve u čemu posjetitelji Lindt Home of Chocolate mogu uživati.

U zgradi velikoj više od 6000 kvadratnih metara nalazi se i izložbeni prostor, prodavaonica, ali i tvornica čokolade. Velik dio sadržaja je interaktivan pa tako posjetitelji na svakom koraku mogu isprobati neku od Lindtovih čokoladnih poslastica, naučiti sve o kakaovcu, povijesti proizvodnje čokolade i što ona danas predstavlja u različitim dijelovima svijeta. Osim fontane, prodavaonica u sklopu Lindt Home of Chocolate također je najveća takve vrste u svijetu, a tu je i čokolaterija u kojoj posjetitelji mogu izraditi svoju čokoladu, kreirati vlastito pakiranje pralina ili pak jednostavno uživati u promatranju Lindtovih zaposlenika kako spretno završavaju prepoznatljive čokoladne slatkiše.

Lindt Home of Chocolate otvoren je 13. rujna, a samom otvorenju prisustvovao je i ambasador brenda, tenisač Roger Federer. Sve informacije i kupnju karata možete obaviti putem službene stranice.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2020 04:16