Taman uoči Uskrsa

Stigla je Kroštulina Pinca, bogata aromama vanilije, citrusa, ruma i dva neočekivana dodatka zbog kojih je još sočnija

Nakon ukusnog Panettonea, ovih blagdana možemo kušati i tradicionalnu uskršnju slasticu s potpisom popularne pekarnice

Dolazak Kroštuline Pince u Boogie Lab najavljuje skori kraj korizme. Ova tradicionalna uskršnja slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije te zauzima posebno mjesto na trpezi za uskršnji doručak.

Sam način proizvodnje, kažu u Kroštuli, itekako je zahtjevan i traje tri dana. Prvi je rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti. Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati. Konačno, kad sve to prođe, rezultat je neponovljivo sočna i aromatična sirnica čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca iako u njoj nisu korišteni konzervansi.

image
Karlo Jelić/Press

"Od aroma u Pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije“, otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.

image
Press Boogie Lab

Podsjetimo, zagrebački Boogie Lab svoja vrata u novoizgrađenom Parku kneževa otvorio je početkom 2023. Budući da iza brenda stoji već uigrana ekipa iz pakoštanske Kroštule, velika popularnost od samog početka bila je gotovo zagarantirana. Tako se divno uređen lokal u zagrebačkoj Branimirovoj ulici brzo pretvorio u mjesto susreta brojnih ljubitelja bruncha, dobrog kruha i peciva, pizza i koktela. Kako Kroštula već nekoliko godina unazad izbacuje svoj Bolji Panettone, nije baš nikakvo iznenađenje da je ove godine pod oba brenda, Kroštula i Boogie Lab, predstavljena nova linija u zabavnom pakiranju, pa nam tako nakon Boljeg Panettonea, koji smo testirali pa dojmove možete pročitati ovdje, stiže i Pinca.

image
Karlo Jelić/Press

Pincu možemo kupiti u Boogie Labu, a uskoro i putem njihova weba shopa, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju. Zatim i u Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te OŠ Kolaču, a u Dubrovniku u Miva Galeriji vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:16