DOBRA PREPORUKA

Stiže sezona krafni pa, ako još niste usavršili pripremu ili se bojite uopće početi, imamo odličnu ideju

Darko Debić ovog siječnja i veljače održat će čak dvije radionice krafni - klasičnih i veganskih

U posljednjih godinu dana porastao je broj edukativnih gastronomskih radionica, a nas posebno veseli vidjeti iskusne chefove i samouke, ali talentirane majstorice i majstore koji su se napokon odvažili svoje znanje podijeliti sa što većim brojem amatera željnih stjecanja novih znanja.

Radionice tako održava slastičarka Mia Salman u suradnji s brendom Kuhinjica.hr, ne smijemo zaboraviti niti ekipu iz Gastronomada, koji nas neprestano iznova uče novim tehnikama kroz naš Gastrolab, a za širu publiku organiziraju čak nekoliko različitih, iznimno korisnih radionica i školica, zatim sjajnu Petru Jelenić i radionice u Kuhaoni te Anu Ugarković koja svoje radionice održava u Istri, a o čemu smo pisali ovdje. Tu je i Janja Benić sa svojim superpopularnim radionicama focaccie i krafni, a nedavno se toj ekipi pridružio i Darko Debić, kuhar s dugogodišnjim iskustvom rada u zagrebačkom hotelu Esplanade te kreator sadržaja čiji video recepti imaju više od milijun pregleda.

JOŠ IDEJA ZA KULINARSKE RADIONICE

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

U prostorima Flavorific studija, s kojim i surađuje, Darko će tako krajem mjeseca, točnije 30. siječnja, održati radionicu pripreme klasičnih krafni s pet različitih vrsti nadjeva, a 6. veljače radionicu pripreme veganskih/plant based krafni s također pet različitih nadjeva. Dodali bismo još i kako smo svojevremeno i sami imali priliku sudjelovati na jednoj Darkovoj radionici te kako je u pitanju strpljiv profesionalac s velikim znanjem od kojeg smo zbilja puno naučili i u čiju radionicu se zbilja isplati uložiti. Cijena radionice po osobi je 80 eura ili 65 eura po osobi za prijave u paru. Više informacija možete pronaći ovdje.

Osim Darka, u sklopu Flavorific studija, 24. siječnja radionicu plant based Buddha bowls održat će i Nataša Rajčević, koja stoji iza Instagram profila burbon i borovnice.

Također, dobro je dodati, ranije spomenuta Janja Benić, autorica recepta za krafne kakve se danas mogu kušati u popularnom Broomu 44 na tržnici Dolac i Proofu 33 u zagrebačkoj Ilici, uskoro kreće s radionicama krafni. Kako je najavila na svom Instagram profilu, prve bi se trebale održati 5. i 7. veljače ove godine u studiju Kotluša. Za više informacija svakako zapratite Janjin profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:09