DARUJTE ISKUSTVO

Radionice, večere i izleti mogu biti više nego dobar božićni poklon, a ove bismo i mi voljeli dobiti

Mislite da vaši najdraži imaju previše stvari i želite im pokloniti iskustvo? Nastavite čitati!

Ponekad nam ideja za poklone jednostavno ponestane ili nam se čini da naši najbliži koje želimo i volimo darovati ionako već posjeduju sve, pa nikako ne možemo osmisliti još taj jedan koji bi ih u ovo blagdansko vrijeme mogao posebno razveseliti. No, ponekad pokloni uopće ne moraju doći u fizičkom obliku da bi drugu stranu ostavili bez riječi. Ponekad je najbolja ideja pokloniti iskustvo koje će baš ta, vama toliko posebna osoba pamtiti još dugo nakon što ga proživi. Upravo zato, sastavili smo popis radionica, što kulinarskih, što vinskih, koje bi mogle biti više nego sjajan poklon za one do kojih vam je stalo.

STVARNO POSEBNA ISKUSTVA

Osim radionicama, drage vam ljude možete razveseliti i večerom i izletom u Liku na Latibula Retreat u sklopu kojeg će im kuhati Dino Galvagno, a o čemu smo više pisali ovdje ili, pak, počastiti večerom koju će u njihovoj kuhinji pripremiti chefica Ivana Bekavac. Više informacija o tome možete pročitati ovdje.

Osim toga, dobra ideja uvijek može biti i poklon bon za večeru u, primjerice, Sopalu, SOI-u ili hotelu Esplanade. Više informacija možete pronaći ovdje.

PRIPREMA KRUHA S ANITOM ŠUMER

Anita Šumer vraća se u Hrvatsku! Početkom siječnja ponovno će organizirati radionice pripreme kiselog kruha u Zagrebu i Splitu, sve detalje možete pronaći ovdje, a mi ćemo samo dodati kako je Anita odlična učiteljica i osim stečenog znanja, na radionici se dobije i poklon u vrijednosti od 22 eura. Planirate li radionicu pokloniti najvećim ljubiteljima pečenja kruha u ekipi, vjerujemo da će biti više nego zadovoljni.

image
Marko Uzelac/
image
Nik Jarh/

VINO ILI KOKTELI I ČOKOLADA - MOŽE LI BOLJE?

Jelena Šimić Valentić, koja stoji iza brenda i vinskog studija Pupitres, nedavno je krenula s radionicama na kojima spaja čokoladu i vino, a ovih blagdana zainteresiranima nudi i poseban paket koji uključuje bon za dvije osobe s posebnim pogodnostima. Bon uključuje degustaciju pet čokolada i pralina, šest posebno odabranih i vrhunskih vina te vođenu degustaciju. Cijena za dvije osobe je 80 eura, umjesto 120 eura koliko inače košta. Više detalja možete potražiti na službenoj stranici Pupitresa, a svakako vam preporučujemo i da se pretplatite na newsletter kako biste sve novosti saznali na vrijeme. Besplatan je, a može biti jako koristan.

image
Pupitres Arhiva/

Nedavno smo prisustvovali više nego zanimljivoj radionici u organizaciji ekipe iz Taman Chocolates i Express bara na kojoj su glavna tema bili upravo dobri kokteli i isto takve čokolade. Sanja i Stiv iz Taman Chocolates sjajni su učitelji, od njih ćete saznati baš sve što vas zanima o stvarno dobroj čokoladi, dok će vam Expressovci vođeni Ivanom Lekom smućkati koktele o kojima ćete ekipi još dugo pričati. Zašto kažemo vama? Zato što ćete vrlo vjerojatno na kraju ovu radionicu ipak pokloniti samima sebi. Najtoplija preporuka.

Ovdje možete pročitati kako je na radionici bilo nama.

image
Privatna Arhiva/
image
Ivan Leko/Express Bar

RADIONICE KUHANJA

Centar za kulturu prehrane jedna je od omiljenih adresa kada su u pitanju kulinarske radionice, a ovih blagdana osmislili su i posebne poklon bonove za radionicu po želji. Cijena jedne iznosi 65 eura, dvije 110 eura, a onaj kome bon poklonite sam može birati koja tema ga najviše zanima. Mi smo do sada sudjelovali na radionicama francuske i libanonske kuhinje, a posebno nam se svidjela i sushi radionica koju održavaju u suradnji s Tatjanom Švonjom, koja stoji iza brenda It makes aushi. Više detalja potražite ovdje.

image
Dariia Havriusieva/Getty Images/istockphoto

Ekipa iz Kuhaone također često organizira odlične radionice koje su idealne za početnike, ali i za one malo naprednije. Među njihovim predavačima nalaze se zvučna imena kao što je, primjerice, Petra Jelenić. Samo neke od radionica koje organiziraju već u siječnju su ona posvećena kiselom kupusu, slasticama uz kavu na švedski način, specijalitetima od mljevenog mesa i kruh. Cijene njihovih radionica kreću se od 75 do 90 eura, a voditeljice navedenih su Sandra Rončević i Tanja Pastuović Klaić. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

image
Pexels/

Ako ste vi i vaši najdraži više za kućnu atmosferu, razmislite o radionicama koje organizira Vania Ardiles Perić, poznata po svom Instagram profilu Rock Your Greens. Neke od tema oko kojih se vrte njezine radionice su brunch i sirove slastice, a više informacija o Vaniji možete pročitati ovdje. Za radionice je najbolje Vaniu privatnom porukom kontaktirati putem društvenih mreža.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

ZA GLAVNE ROŠTILJ MAJSTORE

Ako među onima koje darujete imate velike mesoljupce, poklon bon za radionicu ekipe iz BBQ Hot Yarda bit će više nego dobra ideja. Cijena je 99 eura, kupiti ga možete putem web shopa, a ona ili onaj kome ćete ga pokloniti birati može za koju će ga radionicu iskoristiti. Ekipa iz BBQ Hot Yarda posebnu pažnju posvećuje steakovima i različitim kuhinjama svijeta pa će, vjerujemo, omiljeni BBQ majstori među njihovom ponudom sigurno naći nešto za sebe.

image
Sandro Sklepic/
image
Darjan Grilec/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:36