NAMIRNICE I RECEPTI

ŠTO JESTI U OŽUJKU? Ovo povrće je najukusnije upravo sada!

 Matea Petrović / HANZA MEDIA
Stiže doba godine kada su tržnice jednostavno prepune života!

Sve pršti jarkim bojama, a svježe voće i povrće nas samo mami. Pa neka vas namami! Zato smo za vas pripremili i recepte koje biste svakako trebali isprobati u ožujku, kada je ovo povrće najukusnije.

Repa

REPA
Dobra hrana
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Repa se vratila u naše kuhinje na velika vrata. Iako je berba repe počela u rujnu i bit će je sve do travnja, još uvijek je dobro vrijeme za njezino konzerviranje, odnosno kiseljenje te izradu salate koja savršeno ide uz suho kuhano meso i krumpire, pečenja i variva.

REPA: Povuci, potegni, iščupaj i ukiseli!

Kelj

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Znamo da se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, ali mi ga obožavamo. Ako vi još uvijek niste ljubitelji, isprobajte ove recepte i kelj će napokon upasti u kategoriju vašeg omiljenog lisnatog povrća.

KELJ: Zvijezda recepata koji će preobratiti i najzagriženije mesojede!

Artičoke

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera /
Artičoke s bobom i graškom

Nježne, a istovremeno i čvrste latice zeleno-ružičastih cvjetova artičoka predmet su žudnje svakog gurmana. Ovi pupoljci niču iz ogromnih, raskošnih, ali i grubih grmova, otpornih na sve uvjete. Artičoku je naime moguće gotovo bilo gdje uzgojiti jer je riječ o snažnoj, izdržljivoj biljci koja već na prvu plijeni pozornost svojim izgledom.

STIGLO JE VRIJEME ARTIČOKA: Zeleno ružičasti pupoljci na tri ukusna načina!

Rotkvice

Zagreb, 120417.
Trznica Dolac.
Reportaza s trznice uoci Uskrsa glede namirnica koje se prodaju uoci blagdana.
Foto: Matea Petrovic / CROPIX
Matea Petrović / HANZA MEDIA

Pomalo kreće sezona rotkvica i jako se veselimo bojama koje pomalo proviruju na tržnicama. Ako vam se sviđaju te crvene glavice, a niste baš do kraja sigurni što biste s njima, donosimo vam tri prijedloga. Možda vam neki potakne maštu.

CRVENE ROTKVICE: Na tri načina!

Špinat

Salata od špinata, čičoke i graha s trljama
Mario Kučera

Špinat kao i sve zeleno daje energiju, hrani organizam i napucava ga hrpom vitamina i proteina. Izvrstan je za zdravlje kostiju, pomaže organizmu da zadrži dovoljno kalcija koji je važan za svaku ženu kad je riječ o osteoporozi te menopauzi, a sadrži i jako puno vitamina K koji je također važan za zdravlje kostiju.

NIJE POPAJ BEZ VEZE JEO ŠPINAT: Četiri moćna recepta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:27