ŠEST SLATKIH RECEPATA S POTPISOM

ŠTO NAŠI NAJBOLJI SLASTIČARI RADE KAD NE RADE? U kriznim vremenima možda je najbolje početi s nečim slatkim!

Šest slatkih recepata iz karantene...

PETRIN CRÈME CARAMEL

Petra Jelenić jedna je od naših najboljih hrvatskih slastičarki. Ako se “štreberski” držite recepta i Petrinih savjeta, ovo bi vam mogao biti adut za neku romantičnu večeru, a kako ste ionako kod kuće, posebna prilika može biti baš svaki dan!

Zagreb 28072017
PETRA JELENIC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera /

Klikni za recept!

ANIN LUDO ČOKOLADNI BROWNIE

Ana Blažon je pastry chefica koja je najpoznatija po svom angažmanu u zagrebačkom restoranu Mano. Iako je ondje pripremala kompleksne delicije koje bi se malo tko od nas odvažio pokušati ponoviti u svoja četiri zida, ustupila nam je svoj recept za ludo čokoladni brownie koji najviše voli pripremati na druženju za frendove ili za večer binganja Netflixovih serija.

Klikni za recept!

TEINI GALETINI

Tea Mamut, pastry chefica splitske slastičarnice Oš Kolač, ustupila nam je recept za mirisne keksiće pod nazivom Galetini, a svi oni koji obožavaju bademe zaljubit će se u njih na prvi zagriz. Priprema je za čas posla, a vjerujemo da ćete jednakom brzinom i pojesti!

Klikni za recept!

BASKIJSKI CHEESECAKE ROBERTA HROMALIĆA

Robert Hromalić također je jedan od najpoznatijih pastry chefova u Hrvatskoj, a odnedavno je počeo i dijeliti recepte od lako nabavljivih sastojaka kako bi si prikratili vrijeme dok Le Kolač ne otvori svoja vrata. U nastavku donosimo njegov recept za malo drugačiji cheesecake.

Zagreb, 140219.
Trg Petra Petretica.
Slasticarnica Le Kolac.
Na fotografiji:Robert Hromalic, slasticar i vlasnik.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs

Klikni za recept!

LENINA PAVLOVA ZA KOJOM SE SVI OTIMAJU

Lena Šarić talentirana je pastry chefica paškog Boškinca koji, iako trenutno ne radi, redovito okuplja svoj tim i eksperimentira s novim jelima. Priznaje kako je ova Pavlova s voćem najdraži desert njezinih frendova i obitelji i rijetko kad se može izvući od pravljenja iste. Jedva čekamo i sami isprobati recept!

Klikni za recept!

SOČNI JURJEV TART S KREMOM I JAGODAMA

Juraj Klepić pastry chef je omiljene zagrebačke slastičarnice Jolie Petit. Nakon kratkog premišljanja koji recept će nam ustupiti, odluka je pala na tart s kremom i jagodama koji se uvijek razgrabi u trenu. Dobro je znati, ako pak niste od pečenja kolača, Jolie Petit ima dostavu svojih slastica.

Klikni za recept!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:58