OSVOJI MASTERCLASS

Svaka čast crnom rižotu, a vi naučite kako još možete pripremiti sipu i to od ekipe iz Zijavice

 Privatna Arhiva Restorana Zijavica/
Portal Dobra hrana i prestižno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska vode vas na kulinarski masterclass

U utorak 26.10.2021. u zagrebačkom Miele experience centru gostuje tim restorana Zijavica koji je ove godine osvojio drugo mjesto u kategoriji Tradicionalni restoran na razini Hrvatske po izboru Dobri restorani. Dakle, za Zijavicu ste već zasigurno čuli kao mjesto koje mirne duše možete preporučiti uvijek i svima.

image
Privatna Arhiva Restorana Zijavica/


Jedan od kvarnerskih bisera svakako je restoran Zijavica, smještena tik uz prelijepu plažu Mošćeničke Drage,a u vlasništvu je Tee i Stivena Vunića, koji živi gastronomiju oduvijek, ako njega pitate. Svoja prva autorska jela osmislio je već kao četrnaestogodišnji dječak, kad je već pomalo i zašao u ugostiteljske vode kao konobar. No, vratimo se Stivenovoj gastronomskoj priči. Sam meni podijeljen je u nekoliko dijelova, a baziran je na sezonskom ulovu i ponudi povrća. Jedna od najvažnijih stvari koju vrijedi spomenuti kad je riječ o Zijavici, jest to da imaju svakodnevnu ponudu glasovitih kvarnerskih škampi, naravno, kad sezona i vremenske prilike to dozvole, s obzirom na to da je Stivenov otac najstariji škampar na Kvarneru. Meni je podijeljen na nekoliko dijelova. Cjelinama su dani nazivi na čakavskom dijalektu pa “neš za početak”, zanimljiva predjela koja su u potpunosti Stivenove recepture.

Budući daje Stiven odrastao uz mreže, ribu, rakove, školjke i poznaje kvarnerski akvatorij kao svoj džep ne čudi da je za masterclass u Zagrebu izabrao morsku temu. Sipa. Jeste li znali da sipa ima tri srca i zašto ju je najbolje loviti na vršu? Znate li bar još pet načina kako pripremiti sipu, a da nije klasični crni rižot?

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Stiven i Tea Vunić pokazat će vam kako od sipe napraviti i predjelo i glavno jelo! Kako očistiti sipu da crnila ne bude po cijeloj kuhinji i vama osobno te otkriti još neki trik iz kuhinje.

Osim toga, otkrit će vam i jedan od svojih omiljenih recepata s marunom (vrsta kestena tipična za Kvarner).

image
Privatna Arhiva Restorana Zijavica/

U utorak 26.10.2021. vodimo vas na masterclass na temu sipe i maruna sa Stivenom i Teom Vunić ih sjajnog restorana Zijavica u zagrebačkom Miele experience centru s početkom u 17 sati. Masterclass traje oko 3 sata, a showroom se nalazi na adresi Buzinski prilaz 32, Zagreb.

Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se vina vinarije Valenta sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite sve o sipi i marunu i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?

image
Privatna Arhiva Restorana Zijavica/

Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (2 najkreativnija odgovora osvajaju i možete povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
  • Pobjednika proglašavamo 25.10.2021 do 11 sati.
  • Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:22