Med medeni

Svi bi jeli ‘sheet cake‘! Nakon neodoljivih bento torti, novost su u ponudi ove slastičarnice

Slatka tortica od 10 eura dobila je opaku konkurenciju i to u istoj slastičarskoj vitrini!

Minimalističke torte za jednu osobu pakirane u kutijice za ručak, poznate pod nazivom bento torte, o kojima smo nedavno i pisali, iako neodoljive, s novitetom u ponudi zagrebačke Slastičarnice Meli, dobile su konkurenciju. I to opaku konkurenciju u vitrini iste slastičarnice! Za to je kriva ili zaslužna, ovisno kako gledate, Melani Varda, vlasnica ove obiteljske slastičarnice na Trešnjevci.

image
Privatni album

"Ime je sheet cake dobila po pravokutnom obliku. Tortica je to za 10-ak osoba i pakirana je u kartonsku kutiju i stvarno je med medeni", govori Melani, koja je i za ovu tortu, kao i za bento, inspiraciju pronašla na internetu.

Potaknuta idejom da u ponudu slastičarnice s vremena na vrijeme uz kolače i torte po tradicionalnoj recepturi, donosi i novitete na tržište, što se pokazalo punim pogotkom s torticom za jednu osobu, mlada je Zagrepčanka odlučila okušati se i sa sheetom (engl. sheet znači plahta).

DOZNAJTE VIŠE: Bento torte novi su hit! Zagrebačka Slastičarnica Meli nudi neodoljivu torticu za 10 eura

A dok je za testiranje benta bio zaslužan njezin životni partner, za ovu je tortu čast pripala njezinoj Heidi.

"Reakcija je bila totalno oduševljenje i već si je jednu takvu naručila za ročkas koji joj je za 4 mjeseca. Heidi kaže da je ovo najbolja torta koju sam ikad napravila i da je top topčina", dodala je Melani i sama ugodno iznenađena što je i ovaj novitet u ponudi njezine slastičarnice naišao na pozitivan odjek među njezinim kupcima.

Razloga za sumnjičavost, čini se, nakon benta više nema, jer sheet tortu hvali tko god ju je probao, a narudžbe, otkako je objavila prvu fotografiju na službenom Instagram profilu, samo pristižu.

Inače, sheet torta, kao i bento, dolazi u četiri okusa: oreo - čokoladni biskvit s kremom od bijele čokolade i oreo keksima; choco crunchy - čokoladni biskvit s hrskavim čokoladnim namazom i čokoladnom kremom od slatkog vrhnja; fruti ŠČiz - biskvit od vanilije s kremom od mascarponea i šumskog voća i Melli vanilli - biskvit od vanilije s nadjevom od jabuka i cimeta te kremom od vanilije.

image

Slastičarnica Meli, otvorena 1996. godine, u gradu je poznata po izradi ručno rađenih kolača domaće proizvodnje

Berislava Picek/Cropix

Sheet torta, kojom se može zasladiti čak deset osoba stoji 40 eura i može se naručiti dolaskom u slastičarnicu Meli na Trešnjevci ili telefonski na broj 01 3697 539.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:48