Bit će to ludi tulum

Svjetski priznati Peaches & Cream stiže u goste u popularni riječki wine bistro

Ako ste idući vikend na Kvarneru, ne propustite priliku uživati u slasnim tapas zalogajima, autorskim koktelima i dobroj mjuzi u Hiddenu

Riječki Hidden Wine Bistro za iduću subotu, 7. lipnja, s početkom u 19 sati, najavljuje primamljivo gostovanje. Naime, pored barmena i vlasnika zagrebačkog bara Peaches & Cream Dominika Bačvardija i Mišela Posavca, u goste im dolazi i DJ Luka Manola, spreman rasplesati sve goste i prije nego probaju prvi koktel majstora koji su ove godine uvršteni na respektabilnu 50 Best Discovery listu.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Bistro Denija Srdoča, koji od samih početaka vodi chef Željko Vukićević, tako će idućeg vikenda sasvim sigurno biti jedno od najposjećenijih mjesta u "gradu koji teče". Kako ne biste ostali bez mjesta, poželjno je da ga rezervirate, međutim - čak i ako ne uspijete, organizatori pozivaju da jednostavno dođete i zabavite se na njihovoj terasi uz autorske koktele i tapas zalogaje.

Podsjetimo, kada je prije gotovo dvije godine chef Srdoč, u Rijeci na adresi Ulica Andrije Medulića 8, otvorio Hidden Wine Bistro, puno se očekivalo od njegova projekta. Bistro je osmislio kao mjesto gdje se hrana dijeli za stolom uz dobru čašu ili bocu vina. I danas je taj koncept i dalje živ te vjerojatno bolji nego ikad o čemu smo vam nedavno pisali i u ovogodišnjoj recenziji Dobri restorani 2025.

image

Basil Bash koktel

Vedran Petek/Cropix

NAPRAVITE SAMI

Recept Peaches & Cream bara za koktel Basil Bash
Trebat će vam:

40 ml džina
30 ml cordiala od bosiljka
100 ml sode
5 ml ulja od bosiljka
led

Priprema:

Kako biste pripremili cordial od bosiljka, uzmite svežanj bosiljka i odvojite listove koje upotrebljavate u kuhinji ili za dekoraciju koktela. Preostale stabljike stavite u mješavinu limunske kiseline i vode te pustite da odstoji 24 sata kako bi kiselina nagrizla bosiljak. Odvojite stabljike bosiljka od tekućine te u tekućinu umiješajte šećer da se sve rastopi. Nakon toga je cordial spreman za korištenje. Pripremite li veću količinu cordiala, umiješajte još i votku (100 ml vodke na litru cordiala) te ga držite u hladnjaku do dva tjedna. Ako vam ostane uvenulih listova bosiljka, infuzirajte njime ulje od sjemenki grožđa kako biste dobili ulje od bosiljka. Sve sastojke osim ulja stavite u visoku čašu i promiješajte barskom žlicom. Piće ukrasite listićem bosiljka i uljem bosiljka.

Gostovanja ovog tipa nisu do sad bila česta kako u Hiddenu, tako i u Rijeci, no svakako su lijepo osvježenje na riječkoj gastro sceni te se nadamo da će se nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 04:14