U KUHINJI

THE HEN AND THE EGG: Pogledajte kako René Redzepi radi jedno od svojih najpoznatijih autorskih jela!

Je li ovo savršeno jelo?

René Redzepi je svojevremeno u Nomi gostima posluživao jelo The hen and the egg, DIY tanjur u sklopu kojega bi svaki gost dobio zagrijan tanjur na kojemu bi pripremao pačje jaje i špinat. Uz jaje i špinat, na tanjuru se našlo i samoniklo bilje iz obližnje šume. Tanjur/vruće kolo bi bilo zagrijano na 138 Celzijevih stupnjeva, a gosti bi se instruirali u pripremi jajeta.

''Iznenadili biste se koliko ljudi nikada prije nije razbilo jaje.'' - izjavio je Redzepi.

Jelo potiče dijalog i gostima pokazuje koliko jednostavna priprema hrane može biti. Gosti listove špinata pripremaju na maslacu aromatiziranom majčinom dušicom, a poslužuju ga s čipsom od krumpira.

Pogledajte kako ovo jelo priprema sam autor, René Redzepi!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2020 20:37